Un tutore va veghea asupra intereselor financiare ale octupleţilor din Los Angeles

Un tribunal din California a desemnat, luni, un tutore care să vegheze asupra intereselor financiare ale copiilor Nadyei Suleman, mama octupleţilor din Los Angeles, după ce a decis că micuţii au nevoie de asistenţă pe termen lung pentru administrarea banilor obţinuţi din mediatizarea acestui caz.

33 afișări
Imaginea articolului Un tutore va veghea asupra intereselor financiare ale octupleţilor din Los Angeles

Nadya Suleman, mama octupleţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AFP informează că tribunalul din Orange County, regiunea din sudul Los Angelesului, a răspuns astfel cererii formulate de o organizaţie pentru apărarea drepturilor copiilor actori, A Minor Consideration. Aceasta a solicitat, la începutul anului, ca justiţia să desemneze un tutore care să vegheze asupra intereselor financiare ale celor 14 copii ai Nadyei Suleman.

Avocaţii Nadyei Suleman au cerut să nu se dea curs acestei solicitări, fără a avea însă succes, şi au anunţat că vor face apel.

Intervievată la ieşirea din tribunal, Nadya Suleman a declarat că decizia îi este "indiferentă. Complet indiferentă".

Tânăra mamă, în vârstă de 33 de ani, a acceptat ca cei 14 copii ai ei să participe, pe parcursul a trei ani, la o emisiune de tip reality-show, pentru care micuţii vor primi 250.000 de dolari, a anunţat, sâmbătă, publicaţia Los Angeles Times.

Potrivit termenilor contractului semnat cu societatea de producţie Eyeworks, copiii Nadyei Suleman vor primi 125.000 de dolari pentru 36 de zile de filmare în primul an, 75.000 de dolari pentru 21 de zile în al doilea an, şi 50.000 de dolari pentru 14 zile filmate în al treilea an.

Nadya Suleman a născut octupleţi, concepuţi prin inseminare artificială, pe 26 ianuarie. Aceasta a fost a doua naştere de octupleţi vii din istoria medicinei, primul caz fiind înregistrat în Houston, în statul american Texas, la sfârşitul anului 1998, însă doar şapte dintre bebeluşi au supravieţuit.

Suleman a stârnit o adevărată controversă în Statele Unite, după ce a mărturisit că este celibatară, şomeră şi că mai are şase copii în afara octupleţilor, concepuţi tot prin inseminare artificială, cu ajutorul unui donator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici