Unul dintre fiii scriitorului romanelor ”Stăpânul Inelelor” ar fi fost abuzat sexual de un prieten al tatălui său. Cum a ieşit totul la iveală

Cel mai mare dintre fiii scriitorului J. R. R. Tolkien, un preot care a fost acuzat de abuzuri sexuale de mai mulţi tineri, a povestit că a suferit aceeaşi formă de agresiune din partea unui prieten al tatălui său, potrivit The Guardian.

782 afișări
Imaginea articolului Unul dintre fiii scriitorului romanelor ”Stăpânul Inelelor” ar fi fost abuzat sexual de un prieten al tatălui său. Cum a ieşit totul la iveală

Unul dintre fiii lui scriitorului romanelor ”Stăpânul Inelelor” ar fi fost abuzat sexual de un prieten al tatălui său. Cum a ieşit totul la iveală

John, fiul cel mare al scriitorului - celebru pentru seria de romane "Stăpânul Inelelor" şi cartea "Hobbitul" -, a fost, în 2001, subiectul unei anchete a autorităţilor britanice în domeniu, după ce mai mulţi tineri l-au acuzat de abuzuri sexuale săvârşite pe când era preot în Birmingham şi Stoke-on-Trent.

Noi probe au scos la iveală faptul că acesta a fost la rândul său abuzat sexual când era copil, în locuinţa familiei, de cel puţin un prieten al tatălui său (1892 - 1973), care, pe atunci, era profesor la Universitatea Oxford şi Colegiul Pembroke.

Informaţiile au apărut în înregistrări realizate de unul dintre bărbaţii care l-au acuzat pe preot de abuzuri sexuale, obţinute de publicaţia The Observer. În aceste înregistrări, John Tolkien poate fi auzit cum îi povesteşte victimei despre abuzurile suferite în copilăria sa.

Printre prietenii tatălui său din epocă s-au numărat scriitorul C.S. Lewis, autor al seriei "Narnia", iar printre studenţii acestuia, poetul W.H. Auden.

Victima, Christopher Carrie, care a declarat autorităţilor că a fost abuzat de John Tolkien de două ori, în 1956, l-a întrebat pe preot într-o discuţie din iunie 1994 dacă el însuşi a fost abuzat în copilărie şi acesta i-a povestit despre o astfel de situaţie.

Carrie a făcut primele reclamaţii oficiale la adresa preotului în 2001, dar procuratura britanică a decis să nu îl pună sub acuzare pe John Tolkien din cauza unei stări a sănătăţii proaste. Preotul a murit în 2003, la vârsta de 85 de ani.

La rândul său, Carrie a murit anul trecut, dar înregistrările conversaţiilor cu Tolkien şi toate probele strânse au rămas în mâinile avocatului şi familiei sale.

Carrie a primit despăgubiri de la Biserica catolică în urma unei înţelegeri încheiate în privat.

Familia Tolkien nu a dorit să comenteze asupra acestui subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici