Următoarele filme "Harry Potter" vor fi 3D

Următoarele două filme "Harry Potter" vor fi lansate de Warner Bros. în format 3D, mişcare ce promite să aducă şi un succes de box-office pe măsură, aşa cum s-a întâmplat cu "Avatar".

97 afișări
Imaginea articolului Următoarele filme "Harry Potter" vor fi 3D

Următoarele filme "Harry Potter" vor fi 3D (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Warner Bros. a testat conversia în 3D a peliculei "Clash of the Titans", realizată de un distribuitor extern, şi a decis să lanseze filmul în acest format, dar şi următoarele două părţi ale ecranizării "Harry Potter şi Talismanele Morţii". "Clash of the Titans" se va lansa pe 2 aprilie.

Reprezentanţii companiei au refuzat să confirme această decizie, însă este aşteptat un anunţ în ceea ce priveşte "Clash of the Titans", la sfârşitul acestei săptămâni.

Cheltuielile de conversie în 3D au scăzut şi sunt estimate la 5 milioane de dolari pentru un film. De asemnea, Warner Bros. va mai cheltui încă 5 milioane de dolari, pe film, pentru achiziţia ochelarilor pentru personalul care prelucreză filmele.

Partea întâi din "Harry Potter şi Talismanele Morţii" va fi lansată pe 19 noiembrie, în timp ce partea a doua are programată premiera pe 15 iulie 2011.

Singurul film din franciza "Harry Potter" care a mai rulat în 3D a fost "Harry Potter şi Prinţul Semipur", anul trecut, însă numai o scurtă parte a putut fi vizionată în 3D în cinematografele Imax. Nu era clar dacă autoarea cărţilor "Harry Potter", J.K. Rowling trebuia să îşi dea acordul pentru ecranizarea 3D.

Pentru "Clash of the Titans", un remake al filmului din 1981 cu Lawrence Olivier, Warner Bros. estimează încasări interne de peste 200 de milioane de dolari, după ce cu "300 - Eroii de la Termopile" a obţinut 211 milioane de dolari în 2007. De asemnea, pentru noul film, compania estimează că va obţine şi în străinătate peste 245 de milioane de dolari, cât au totalizat încasările externe ale producţiei "300".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici