Ursul polar Knut va avea un monument la Grădina Zoologică din Berlin

Grădina Zoologică din Berlin a anunţat, marţi, că va construi un monument în memoria ursului polar Knut, decedat sâmbătă, şi a lansat totodată un apel prin care îi îndeamnă pe admiratorii celebrului plantigrad să facă donaţii ce vor fi utilizate pentru finanţarea sculpturii.

33 afișări
Imaginea articolului Ursul polar Knut va avea un monument la Grădina Zoologică din Berlin

Ursul polar Knut va avea un monument la Grădina Zoologică din Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ursul polar Knut, o veritabilă vedetă internaţională care a ajutat Grădina Zoologică din Berlin să obţină încasări de multe milioane de euro, a murit sâmbătă, la vârsta de patru ani şi trei luni, din cauze ce urmează a fi determinate. O autopsie a fost efectuată luni, iar rezultatele vor fi cunoscute în curând.

Potrivit unor martori, dintre vizitatorii care se aflau la cuşca lui Knut când s-a produs decesul, ursul stătea pe pietre şi deodată a început să îi tremure un picior. El s-a ridicat şi a început să meargă în cerc până a căzut în apă, lipsit de viaţă.

"Knut va continua să trăiască în inimile vizitatorilor noştri", a declarat preşedintele asociaţiei Amis du Zoo, care a lansat această iniţiativă. "Acest monument va reprezenta un lucru care va rămâne pentru generaţiile viitoare şi care ne va ajuta să păstrăm ceva pentru caracterul unic al acestei personalităţi din lumea animalelor", se afirmă în acelaşi comunicat.

Incidentul i-a şocat pe angajaţii Grădinii Zoologice din Berlin, ca şi pe specialişti. Speranţa de viaţă a urşilor polari este în jur de 20 de ani în sălbăticie, însă în captivitate, fiind mai puţin expuse, aceste animale pot ajunge şi la 40 de ani.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici