VIDEO A murit actriţa Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul Prinţesei Leia din Star Wars / Celebrităţile deplâng dispariţia actriţei

A murit actriţa americană Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prinţesei Leia din seria Star Wars. Actriţa a fost spitalizată vineri şi a murit marţi. Avea 60 de ani.

17798 afișări
Imaginea articolului VIDEO A murit actriţa Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul Prinţesei Leia din Star Wars / Celebrităţile deplâng dispariţia actriţei

A murit actriţa Carrie Fisher (Imagine: Mediafax Foto)

Carrie Fisher a murit în această dimineaţă după ce a suferit un atac de cord vineri, relatează Variety.

Purtătorul de cuvânt al familiei Simon Halls a dat o declaraţie pentru People în numele fiicei lui Fisher, Billie Lourd: "Cu profundă tristeţe Billie Lourd confirmă că iubita sa mamă Carrie Fisher a murit în această dimineaţă."

Actriţa care a interpretat-o pe Prinţesa Leia în franciza Star Wars, a fost internată vineri seara în spital, după ce a suferit complicaţii în urma unor probleme cardiace.

Ea  se afla într-un avion care zbura din Londra spre Los Angeles atunci când i s-a făcut rău. Fisher a fost transportată de urgenţă la spital, imediat cum avionul a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles.

Departamentul Pompierilor din Los Angeles declarase că pe 23 decembrie a fost solicitat pentru un caz de stop cardiorespirator, la poarta United Airlines, cea la care s-a oprit avionul venit din Londra.

"LAFD a răspuns la poarta LAX 47 unui pacient care se afla în stop cardiac", a declarat pentru CNN Erik Scott, purtătorul de cuvânt al LAFD (Departamentul Pompierilor din Los Angeles - n.r.) pe 23 decembrie. "Paramedicii au tratat pacientul prin tehnici avansate, apoi au transportat victima la un spital local".

Vedetele s-au grăbit să-şi arate durerea faţă de moartea popularei actriţe
 
Mark Hamil, interpretul lui Luke Skywalker din filmul original  "Star Wars" şi-a exprimat regretul pentru moartea actriţei pe Twitter: „Nu am cuvinte #Devastat“
 
 
Actriţa Margaret Cho a scris un mesaj pe Twitter, concentrându-se pe munca de caritate a actriţei: „Tocmai am pierdut un aliat important în lupta pentru sănătatea psihică“.
 
 
Creatorul serialului Family Guy şi-a exprimat şi el condoleanţele: „Carrie Fisher era deşteaptă, amuzantă, talentată, surprinzătoare şi întotdeauna o campanie nemapoimenită. „Family Guy“ îi va simţi lipsa imens.“ Actriţa a colaborat cu creatorul serialului, împrumutându-şi vocea unui personaj din serialul animat.
 
 
Comedianta Ellen DeGeneres a postat un clip cu actriţa însoţit de următoarele cuvinte: „Carrie Fisher a fost o minunată, scriitoare, actriţă şi prietenă. Era atât de distractivă. Nu pot să cred că nu mai e.“
 
 
Chiar şi premierul Canadei, Justin Trudeau a scris despre asta: „ Nu te vom uita niciodată Carrie. Fie ca forţa să fie mereu cu tine.“
 
 
Actorul Steve Martin a scris: „Când eram tânăr, Carrie Fisher a fost cea mai frumoasă creatură pe care am văzut-o. S-a dovedit a fi  inteligentă şi amuzantă de asemenea.“ 
 
 
Au mai scris mesaje şi comediantul şi actorul Joel McHale, actriţa Rita Wilson, actriţa Elizabeth Banks, cântăreaţa Alyssa Milano, care a postat o fotografie cu ea si fiul ei îmbrăcaţi precum prinţesa Leia şi Yoda, şi actriţa Bette Midler.
 
Cântăreaţa Courtney Love a postat şi ea o fotografie cu actriţa. 
 
Actriţa  Anna Kendrick a scris despre cum a cunoscut-o pe actriţă: „Carrie Fisher purta sclipici în păr. Când am spus că îmi place şi-a trecut mâinile prin păr şi mi-a dat şi mie."
 
 
Nu numai vedetele au fost devastate de moartea prinţesei Leia. Numeroşi fani Star Wars au postat diverse fotografii, sau chiar ilustraţii cu actriţa.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carrie Fisher era fata actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. Cei doi s-au despărţit după ce Eddie Fisher a avut o aventură cu Elizabeth Taylor.

Fisher este cunoscută pentru rolul său în celebra sagă Războiul Stelelor, unde o joacă pe prinţesa Leia, liderul planetei Alderaan şi agent al forţelor Rebele.  Carrie Fischer a fost şi scriitoare şi  activistă pentru conştientizarea importanţei bolilor mintale şi a drepturilor femeilor. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici