VIDEO. Imagini rare cu o haită de lupi dintr-o pădure din Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului

Imaginile extraordinare cu lupi într-o pădure din Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei rezervaţiei.

7164 afișări

Deşi România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Uniunea Europeană, animalele sunt văzute foarte rar în libertate.

O cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului a reuşit să surprindă mai multe imagini cu o haită de lupi. Animalele se odihnesc sau caută urme ale unor eventuale prăzi.

„Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, scrie în textul de pe pagina de Facebook Romsilva care însoţeste filmarea cu haita de lupi.

Specialiştii spun că în majoritatea cazurilor, o haită are în componenţă perechea conducătoare, formată din masculul şi femela alfa, precum şi puii lor de până la trei ani. Câteodată pot să apară şi alţi lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziţia lupului în haită.

Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului este administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, se află în sud-vestul ţării şi are o suprafaţă de 36.052 hectare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici