VIDEO Un îndrăgit show de televiziune va introduce o păpuşă AUTISTĂ

Sesame Street, un îndrăgit show de televiziune va introduce o nouă păpuşa Julia, care suferă de o tulburare de spectru autist.

481 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un îndrăgit show de televiziune va introduce o păpuşă AUTISTĂ

Faceţi cunoştinţă cu Julia, prima păpuşa cu autism

Julia reprezintă o fetiţă, are părul portocaliu, un iepuraş de jucărie şi autism. Păpuşa îşi va face debutul la televiziunile din Statele Unite în aprilie. Personajul există deja în cărţi, dar producătorii au vrut să îi ofere un rol mai important, infromează BBC.
 
În prezent un copil din 68 suferă de o tulburare de spectru autist. Scriitorii show-ului au vorbit despre cum şi-au dorit să le explice copiilor ce se întâmplă când suferi de autism.  „Este complicat pentru că autismul nu este un singur lucru, fiecare persoană care suferă de această boală se manifestă diferit“.
 
 
În episodul său debut Julia va prezenta câteva caracteristici comune ale bolii. Spre exemplu când îi se face cunoştiinţă cu păpuşa Big Bird ea îl ignora. Confuz Big Bird crede că Julia nu-l place, dar celalte păpuşi îi explică că ea „face lucrurile puţin diferit“. Păpuşarul Julie este Stacey Gordon şi este mama unui băiat autist. 
 
 

 

 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici