"View from the light", sculptură monumentală contemporană, a fost expusă la Parlamentul European

"View from the light", o sculptură monumentală contemporană, parte din proiectul "Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei" este expusă începând de miercuri la Parlamentul European, la vernisaj fiind prezenţi eurodeputaţi, diplomaţi, reprezentanţi ai ICR Bruxelles.

288 afișări
Imaginea articolului "View from the light", sculptură monumentală contemporană, a fost expusă la Parlamentul European

"View from the light", sculptură monumentală contemporană, a fost expusă la Parlamentul European

Sculptura aparţine artistului Bogdan Raţă.

Proiectul "Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei" propune sculpturi contemporane temporare de mari dimensiuni, create şi amplasate în oraşe din România unde au existat mişcări de rezistenţă împotriva comunismului sau spaţii opresive de detenţie: Piteşti, Râmnicu Sărat, Braşov, Făgăraş, Oradea.

"Moving Monuments" / "Monumente în mişcare" a fost lansat în 2014 de către o echipă de curatori şi manageri culturali, coordonator fiind curatorul Cosmin Năsui. Programul are ca scop producţia, prezentarea şi itinerarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în spaţii prestigioase şi cu încărcătură simbolică, din România şi din lume.

La vernisaj, au fost prezenţi eurodeputaţi, ambasadorul României la Uniunea Europeană - Luminiţa Odobescu, însărcinatul cu afaceri a.i. al României în regatul Belgiei- Dragoş Bănescu.

"În 2007, aderând la Uniunea Europeană, am reuşit să ne reconectăm cu sensul bun de curgere al istoriei pe continental european. Ca est-europeni, putem spune că structural avem încă un deficit de valori europene şi este datoria noastră să ardem cât mai repede, inclusiv prin educaţie şi cultură, decalajele de dezvoltare încă prezente. Pentru mine, România este cea mai grozavă ţară din Balcani. Între Orient şi Occident, noi am ales Vestul. Avem şi artă contemporană, avem oameni talentaţi, cu suflet european, Cosmin Năsui, Bogdan Raţă, tineri talentaţi, care prin munca şi activitatea lor pun frecvent România pe harta culturală europeană", a spus gazda evenimentului, eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici