Viitorul film al lui Kathryn Bigelow, motiv de scandal în Argentina, Paraguay şi Brazilia

Autorităţile din Argentina şi Paraguay refuză să colaboreze la cel mai nou lungmetraj al lui Kathryn Bigelow, care doreşte să filmeze în zona triplei frontiere Argentina-Paraguay-Brazilia, considerată de guvernul american un centru de finanţare al grupărilor teroriste islamiste.

26 afișări
Imaginea articolului Viitorul film al lui Kathryn Bigelow, motiv de scandal în Argentina, Paraguay şi Brazilia

Viitorul film al lui Kathryn Bigelow, motiv de scandal în Argentina, Paraguay şi Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul argentinian al Turismului, Enrique Meyer, şi-a exprimat "profunda indignare" la anunţul filmărilor pentru "Tripla frontieră" (sau "Zona fără lege"), o producţie regizată de cea care a primit, anul acesta, premiul Oscar pentru cel mai bun film - "The Hurt Locker".

"Am discutat această chestiune cu ministrul (Turismului, n.r.) din Paraguay şi cu guvernatorul provinciei Misiones din Argentina. Am căzut de acord asupra faptului că un asemenea gest ar pune regiunea într-o lumină proastă şi suntem indignaţi de acest lucru", a mai spus acesta.

Tripla frontieră este o zonă considerată punct-cheie pentru contrabandă. De asemenea, autorităţile din Statele Unite ale Americii au declarat în mai multe rânduri că de aici ar proveni fonduri pentru organizaţii teroriste islamice, lucru negat, de altfel, de reprezentanţii celor trei ţări.

Ministrul Turismului din Paraguay, Liz Cramer, a condamnat, de asemenea, intenţia realizatorilor. "Am vorbit cu ministrul Turismului din Argentina şi cu autorităţile braziliene. Suntem cu toţii inndignaţi", a spus aceasta. "Ar fi stupid să colaborăm, pentru doi bani, cu nişte oameni care ne vor prezenta ca fiind cele mai îngrozitoare fiinţe de pe planetă", a adăugat aceasta.

Kathryn Bigelow este prima femeie care a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună regie. Regizoarea, în vârstă de 58 de ani, a primit pentru filmul său "The Hurt Locker" şi premiul Sindicatului regizorilor americani (DGA) şi un premiu BAFTA, ea fiind nominalizată şi la Globurile de Aur.

Printre creaţiile sale cinematografice cele mai cunoscute se numără lungmetrajele "Near Dark/ Crepuscul" (1987) şi "Point Break/ La limita extremă" (1991).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici