Vinuri româneşti de elită, degustate în Parlamentul European

Vinuri româneşti de elită au fost prezentate şi degustate, miercuri seară, în Parlamentul European, la un eveniment organizat de către europarlamentarul PDL Petru Luhan.

377 afișări
Imaginea articolului Vinuri româneşti de elită, degustate în Parlamentul European

Vinuri româneşti de elită, degustate în Parlamentul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă, europarlamentarul Petru Luhan, împreună cu delegaţia română din cadrul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, a organizat miercuri seară, la Bruxelles, un eveniment de promovare a României, cu prezentarea de diverse sortimente de vinuri româneşti de elită.

La această acţiune de promovare au participat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, preşedintele Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Joseph Daul, alţi europarlamentari, ambasadori sau înalţi funcţionari.

Evenimentul a coincis cu dezbaterile intensive pe marginea Politicii Agricole Comune care au loc în momentul de faţă şi s-a bucurat de o largă participare din partea funcţionarilor europeni, se arată în comunicat.

Luhan a declarat că vinurile româneşti au reuşit să facă legătura între cultură şi agricultură, el apreciind că astfel de evenimente arată latura pozitivă a României, iar vinul, ca element de cultură, facilitează în general legătura între oameni.

"Evenimentul a promovat o imagine pozitivă a ţării noastre, iar colegii europarlamentari, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene au apreciat calitatea produselor româneşti", a spus europarlamentarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici