Vulcanul neliniştit. Cumbre Vieja erupe de 86 de zile VIDEO

  • Vulcanul Cumbre Vieja, din insula La Palma, erupe fără întrerupere de pe 19 septembrie
  • Sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 24 de cutremure minore pe insula din Canare
  • Cele 86 de zile de activitate reprezintă un record al unui vulcan din insula La Palma
334 afișări
Imaginea articolului Vulcanul neliniştit. Cumbre Vieja erupe de 86 de zile VIDEO
Vulcanul Cumbre Vieja părea ca va adormi din nou, după mai bine de două luni şi jumătate de activitate. Însă, în ziua de duminică el s-a trezit din nou, explodând şi aruncând lavă şi nori de cenuşă.
 
Locuitorii insulei La Palma trăiesc o dramă. Cele 86 de zile în care vulcanul a fost activ reprezintă un record pentru această insulă din arhipelagul Canare. Peste 3.000 de clădiri au fost distruse de lavă şi de pietrele aruncate peste ele de Cumbre Vieja, iar câţiva mii de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele. 
 
Însă, conform specialiştilor, se pare că vulcanul nu va deveni prea curând inactiv. Aceştia estimează că erupţia va mai dura câteva săptămâni. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici