Warner Bros. vrea să cumpere studiourile unde a fost filmată seria "Harry Potter"

Warner Bros. vrea să cumpere Leavesden Studios, din Marea Britanie, unde, timp de 10 ani, au avut loc filmările pentru seria "Harry Potter", informează hollywoodreporter.com.

71 afișări
Imaginea articolului Warner Bros. vrea să cumpere studiourile unde a fost filmată seria "Harry Potter"

Warner Bros. vrea să cumpere studiourile unde a fost filmată seria "Harry Potter" (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Warner Bros. a anunţat, miercuri, că intenţionează să cumpere şi să renoveze facilităţile de producţie de film ale Leavesden Studios, transmiţând planurile sale în acest sens autorităţilor locale. Valoarea investiţiei va fi de mai multe milioane de dolari.

Compania americană are intenţia să extindă facilităţile, pentru a putea oferi diverse servicii precum "efecte vizuale, animaţie şi editare de film", dorind să se dezvolte şi în materie de filmări de exterior şi zone de producţie.

În plus, Warner Bros. vrea să includă studiourile în circuitul turistic, permiţând accesul pe platouri fanilor "Harry Potter" şi producătorilor de film aflaţi la început de carieră.

Pe lângă păstrarea "decorurilor de film extraordinare", Warner Bros. intenţionează "să celebreze creativitatea şi capacitatea creatorilor acestor filme (din seria "Harry Potter", n.r.) şi industriei de film britanice ca întreg".

La Leavesden Studios au fost filmate mai multe proiecte care au beneficiat de sprijinul Warner Bros., cum ar fi "Charlie şi Fabrica de ciocolată" şi "Cavalerul Negru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici