A PSD képviselőházi frakcióvezetője nem hiszi, hogy a héten benyújtanák a bérezési törvényt

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata párt (PSD) képviselőházi frakcióvezetője kedden úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy a hét folyamán beterjesztenék a parlament elé a közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvényt, pedig Liviu Dragnea pártelnök egyhetes halasztást kért.

24 afișări
Imaginea articolului A PSD képviselőházi frakcióvezetője nem hiszi, hogy a héten benyújtanák a bérezési törvényt

A PSD képviselőházi frakcióvezetője nem hiszi, hogy a héten benyújtanák a bérezési törvényt

Arra az újságírói kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy a héten benyújtsák a jogszabályjavaslatot, Ciolacu így felelt: „Nem hiszem”.

Mint kiemelte, a tervezetet akkor terjesztik be, amikor lezárul minden vita, benyújtanak minden módosító indítványt, és miután a PSD visszajelzést kap az összes párttól.

Arra a kérdésre, hogy ez körülbelül mikor történhet meg, nem tudott választ adni. „Nem állapodtunk meg még ebben. Meg fogunk” – mondta.

Mint részletezte, egy külön elektronikus levélcímet hoztak létre, amelyre várják a módosító indítványokat.

„Minden indítvány megy a mailre, mind a frakcióhoz, mind a minisztériumba. Van elég. Én most a PSD-ről beszélek. A tervezetet mindenhová elküldték, minden frakció megkapta a bérezési törvényt. A többi frakció módosító javaslatainak nem kell hozzánk eljutnia, a minisztériumba és a bizottságokhoz kell azokat eljuttatni. Nem kell benyújtaniuk a PSD-hez, az lenne a csúcs, ha a többi frakció a PSD-hez nyújtaná be” – mondta Ciolacu.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke a múlt hétfőn bejelentette, hogy mégsem terjesztik be hétfőn az egységes bérezésről szóló törvény tervezetét a parlament elé, azt akarja, hogy még egy hetet „maradjon”, és nyilvánosságra hozzák a sajtóban, hogy „mindenki véleményezhesse”.

„Nem. Én nem akarom ma benyújtani. Még maradjon egy hetet, jusson el a frakciókba, hozzuk nyilvánosságra a sajtóban is, hogy mindenki mondjon róla véleményt” – válaszolta a képviselőház elnöke, amikor arról faggatták, hogy a bejelentéseknek megfelelően beterjesztik-e hétfőn a döntéshozók elé a jogszabályjavaslatot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici