Az Együttműködési és Megfigyelési Mechanizmusról zajlik egyeztetés az igazságügyi minisztériumban

Augustin Lazăr, Románia főügyésze és Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vezetője hétfő reggel az igazságügyi minisztérium székházába érkezett, ahol Tudorel Toader szaktárcavezetővel az Együttműködési és Megfigyelési Mechanizmusról egyeztetnek.

17 afișări
Imaginea articolului Az Együttműködési és Megfigyelési Mechanizmusról zajlik egyeztetés az igazságügyi minisztériumban

Az Együttműködési és Megfigyelési Mechanizmusról zajlik egyeztetés az igazságügyi minisztériumban

A téma az Európai Bizottság májusban esedékes felülvizsgálatának előkészítése.

Márciusban az igazságügyi miniszter információkat kért a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácstól (CSM), a legfőbb ügyészségtől, a legfelsőbb bíróságtól, a DNA-tól, az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségtől (ANI), valamint a parlamenttől az általuk elért eredményekről.

„Az Európai Bizottság májusi felülvizsgálati látogatására az igazságügyi minisztérium az eredményeket alapuló jelentést készít az érintett intézmények által közöltek alapján. (…) Így 2017. március 15-én arra kérte ezeknek az intézményeknek a vezetőit, hogy közöljék a szaktárcával azokat az információkat, amelyeket hasznosnak ítélnek az Európai Bizottság korrekt tájékoztatása szempontjából” – közölte akkor az igazságügyi minisztérium.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici