Az idegenforgalmi áfa csökkenésének az utazási ajánlatok árának a csökkenéséhez kellene vezetnie

Mircea Titus Dobre idegenforgalmi miniszter pénteken Nagyszebenben bejelentette, továbbítja a pénzügyminisztériumhoz az utazási irodák általános forgalmi adójának (áfa/TVA) 9 százalékra történő csökkentéséről szóló javaslatot, aminek az utazási ajánlatok árának a csökkenéséhez kellene vezetnie.

19 afișări
Imaginea articolului Az idegenforgalmi áfa csökkenésének az utazási ajánlatok árának a csökkenéséhez kellene vezetnie

Az idegenforgalmi áfa csökkenésének az utazási ajánlatok árának a csökkenéséhez kellene vezetnie

Elmondta, már tárgyalta a témában a javaslatról.

„Az ágazat évről évre változik, mi meg egy régi törvénnyel vagyunk, amit nem alkalmaztunk a pillanatnyi szükségletekhez. Premierként jelentem most be itt, Nagyszebenben, hogy jövő héten, hétfőn, továbbítom a pénzügyminisztériumhoz az utazási irodák általános forgalmi adójának 9 százalékra történő csökkentéséről szóló javaslatot. Hosszú út lesz, remélem, nem nehéz, de remélem, hogy jó végeredmény születik, és 9 százalékos áfa mint a többi idegenforgalmi ágazatban” – jelentette ki a turisztikai tárca vezetője.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mikor csökkenhet az áfa, Dobre közölte, nem tudja, mennyit fog tartani, mivel az Európai Bizottságnak is véleményeznie kell.

„Nem tudom, mennyit fog tartani. A következő utat kell bejárni: az idegenforgalmi tárca javaslatot tesz a pénzügyminisztériumnak. Elviekben már egyeztettem velük. El kell juttatni egy dokumentációt az Európai Bizottsághoz, és várnunk kell a válaszukat” – magyarázta Dobre.

Amikor pedig arról faggatták, hogy meglátása szerint az áfacsökkentés nyomán olcsóbba válnak-e az utazási ajánlatok, a miniszter így felelt: „így kellene történnie”.

„Én remélem, hogy igen. Minden ajánlatban ott az ár és az áfa. Nem foglalhatja bele az áfát az ajánlatba” – válaszolta az idegenforgalmi miniszter, a kirészt vett pénteken, Nagyszebenben az Utazási Irodák Országos Egyesületének (ANAT) küldöttgyűlésén.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici