Kolozsvár: válságos állapotban van egy 8 éves kisfiú, akit kutyák haraptak meg

Válságos állapotban fekszik a kolozsvári sürgősségi gyermekkórházban egy 8 éves kisfiú, akinek testén és arcán csaknem 30 kutyaharapás volt, amikor beszállították. Csütörtökről péntekre virradóra hat órán át műtötték.

37 afișări
Imaginea articolului Kolozsvár: válságos állapotban van egy 8 éves kisfiú, akit kutyák haraptak meg

Kolozsvár: válságos állapotban van egy 8 éves kisfiú, akit kutyák haraptak meg (Kép: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Călin Lazăr, a gyermekkórház orvosigazgatója pénteken a MEDIAFAX tudósítójának elmondta, a kisfiún 20-30 harapás volt, testén és arcán egyaránt.

„Csütörtök este mentőautóval hoztak be a kórházunkba Tordáról egy 8 éves kisfiút. Tudatánál volt. 20-30 kutyaharapás volt az egész testén és az arcán, három helyen az izmot is kitépték. Rögtön bevittük a műtőbe, állapota jelenleg válságos. A műtét a vérzés megállítására irányult, mintegy 6 órát tartott, egy teljes csapat végezte két plasztikai sebésszel. A kisfiút intubáltuk, lélegeztető gépen van, és várjuk, hogyan alakulnak a dolgok, mivel komplikációk léphetnek fel” – fejtette ki az orvos.

Elmondása szerint eddigi pályafutása során még soha nem látott hasonló esetet.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője pénteken a MEDIAFAX tudósítójának elmondta, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul bűnvádi eljárás.

„Az első információk szerint a 8 éves kisfiú csütörtök délután bement egy aranyosgyéresi cég székhelyére, ahol négy kutya támadta meg, akik őrizték a területet. Az áldozat több sérülést szenvedett. Eredetileg az aranyosgyéresi kórházba vitték be, onnan küldték tovább a kolozsvári sürgősségi gyermekkórházba” – nyilatkozta a szóvivő.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici