Februárban 5,7 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki lakásokra, mint egy évvel korábban

Több mint 2300 engedélyt adtak ki lakásépítésre februárban, ami 51,6 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest, ám 5,7 százalékkal elmarad az egy évvel korábban jegyzett adathoz képest – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által csütörtökön nyilvánosságra hozott adatsorok

26 afișări
Imaginea articolului Februárban 5,7 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki lakásokra, mint egy évvel korábban

Februárban 5,7 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki lakásokra, mint egy évvel korábban (Kép: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

2017. január 1. és február 28. között 3928 lakásépítési engedélyt adtak ki, 0,3 százalékkal kevesebbet, mint az előző azonos időszakában.

Az idei év második hónapjában 2367 engedélyt adtak ki, a lakások 69,2 százaléka vidéken épül majd fel.

Regionális bontásban nézve, valamennyi fejlesztési régióban növekedést regisztráltak. A legnagyobb gyarapodást az észak-keleti (+247 engedély), az észak-nyugati (+132), a dél-keleti (+109), dél-havasalföldi (+93) és a középső fejlesztési régióban (+80) jegyezték.

Februárban az előző év második hónapjához képest ellenben visszaesést mértek: összesen 142 lakásépítési engedéllyel kevesebbet adtak ki. A legnagyobb visszaesés a Bukarest-Ilfov (-170 engedély), a nyugati (-68), dél-havasalföldi (-59) és dél-nyugat-olténiai fejlesztési régióban (-11) regisztrálták. Növekedés volt eközben az észak-keleti (+86 engedély), a középső (+54), az észak-nyugati (+20), valamint a dél-keleti fejlesztési régióban (+6).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici