Belügy: a húsvéti ünnepek idején naponta 1500 rendőr figyeli az országutakat 300 radarral

A belügyminisztérium több mint 50 000 munkatársa teljesít majd szolgálatot a húsvéti ünnepek alatt, napi átlagban több mint 25 500 rendőr, csendőr, határőr és tűzoltó figyeli majd elsősorban a zsúfolt helyeket és templomokat – jelentette be a tárca.

21 afișări
Imaginea articolului Belügy: a húsvéti ünnepek idején naponta 1500 rendőr figyeli az országutakat 300 radarral

Belügy: a húsvéti ünnepek idején naponta 1500 rendőr figyeli az országutakat 300 radarral

„Az ünnepek alatt országos szinten a belügyminisztérium több mint 50 000 munkatársa lesz szolgálatban, napi átlagban több mint 25 500 rendőr, csendőr, határőr és tűzoltó figyeli majd elsősorban a zsúfolt turistacélpontokat és azt a több mint 18 000 templomot, ahol várhatóan nagyon sokan lesznek. Ezekben a napokban az országban csaknem 900 nagyszabású vallási, kulturális és sportesemény zajlik majd, várhatóan mintegy 1,2 millió látogatóval. A rendőrség közrendért felelős állományát a megszokotthoz képest 22 százalékkal növeljük meg, hogy megelőzhessük az esetleges incidenseket” – mondta el a belügyminisztérium szóvivője, Monica Dajbog.

Emellett az országutakon napi átlagban 1466 közlekedési rendőr teljesít majd szolgálatot, mintegy 300 radarkészülékkel. A közlekedési rendőrök munkáját egy helikopter is segíti majd, amely az 1-es, 2-es és 6-os országutak forgalmát figyeli majd.

Mellettük naponta csaknem 5200 tűzoltó áll majd készenlétben vészhelyzetekre.

Készültség lesz a határátkelőkön is. Statisztikailag ha az év más időszakaiban naponta átlag 125 000 ember és 37 000 jármű lép át Románia határain, ezek az átlagértékek az elmúlt héten csaknem 32 százalékkal megnőttek. Április 7–13. között közel egymillióan lépték át a határt, legtöbben befelé.

„Idén a húsvéti időszak egybeesik a schengeni határok szabályzatának módosításával, amely előírja a szisztematikus ellenőrzést az EU tagországainak területére történő belépéskor vagy kilépéskor. A határrendészet megpróbálja csökkenteni a várakozási időt, 30 százalékkal növeltük a határátkelőkön szolgálatot teljesítő munkatársak számát. A zsúfoltság elkerülése érdekében azt javasoljuk az utazóknak, használják az összes határátkelőt, hogy ne csak a legnagyobbaknál összpontosuljon a határforgalom, ahol rövid idő alatt nagyon sokan próbálnak átkelni” – mondta még el Dajbog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici