Constantin: előre kitervelték az akciókat. Nem fogadom el az elhallgattatásra épülő politikát

Daniel Constantin azt követően, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai végrehajtó testülete megszavazta a pártból való kizárását, úgy reagált: szinte biztos abban, hogy előre kitervelték ellene az akciót, Călin Popescu Tăriceanu pedig úgy döntött: eltemeti a liberalizmu

30 afișări
Imaginea articolului Constantin: előre kitervelték az akciókat. Nem fogadom el az elhallgattatásra épülő politikát

Constantin: előre kitervelték az akciókat. Nem fogadom el az elhallgattatásra épülő politikát

„Sajnos Tăriceanu egy archaikus politizálási stílus foglya. Azt hiszi, hogy 27 évvel a forradalom után is úgy viselkedhet, ahogy az 1990-es években. Tăriceanu a kizárásom révén is zsarolja a párttársait, akiket arra buzdít, hogy tegyenek le a bírósági eljárásról, a visszaélést pedig hagyják jóvá. Álláspontunk azonban elveink miatt szilárd. Nem tudok és nem is akarok egy csapatban lenni azzal az emberrel, aki szétzúzza a becsületet, és nem tartja tiszteletben az általa kötött partnerségi megállapodásokat. A múltja tanúskodik az általam mondottak igaza mellett” - írta Daniel Constantin Facebook-oldalán.

A politikus szerint az ALDE kongresszusa alapszabály-ellenes és erkölcstelen volt.

„Ma, amikor ellenem lépnek fel, annak a pártnak a vezetőségét, amelyet egyedül akart vezetni, nem erősítette meg a tisztségében hivatalos bírósági döntés. Egyre inkább hiszem, hogy Tăriceanu ellenem megtett lépéseit előre kitervelte. Úgy döntött, egy halom tisztség alá temeti a liberalizmust, amelyekbe a vele szemben szervilis kamarilla tagjait nevezte ki. Ez Tăriceanu és az új ALDE, teljesen alávetett és szolgálatkész, ahogy ő szereti. Én nem fogadom el az elhallgattatása épülő politikát! Tőle eltérően én nem hazudok és nem követek el visszaéléseket. Mindig, amikor beléptem valakinek a házába, tisztelettudóan viselkedtem. (…) A továbbiakban bírósághoz fordulok mindazokkal együtt, akik kitartanak mellettem” - fogalmazott Constantin.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai végrehajtó testülete csütörtökön megszavazta Daniel Constantin kizárását a pártból – jelentette be az alakulat újonnan megválasztott elnöke Călin Popescu Tăriceanu, közölve, a javaslatot továbbítják az állandó bizottság elé.

„Felmerült a javaslat, hogy a végrehajtó politikai testület kérje az állandó bizottságtól Daniel Constantin úr kizárását a párt ellen indított per és nyilatkozatai miatt. Megszavazták ezt a javaslatot. Én nem szavaztam. Kollégáim szavaztak, és ezt a javaslatot továbbítjuk az állandó bizottságnak, amelyet jövő csütörtökre hívunk össze” – közölte a szenátus elnöke.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici