Dobre: a PSD rendelkezésére állunk, Dragnea majd bejelenti a miniszterek kiértékelőjének eredményét

Mircea Dobre turisztikai miniszter kedden azt mondta, a Grindeanu-kormány minden minisztere a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának (CExN) rendelkezésére áll, amelynek szerdai ülésén Liviu Dragne pártelnök ki fogja hirdetni a miniszterek kiértékelőjének eredményét.

26 afișări
Imaginea articolului Dobre: a PSD rendelkezésére állunk, Dragnea majd bejelenti a miniszterek kiértékelőjének eredményét

Dobre: a PSD rendelkezésére állunk, Dragnea majd bejelenti a miniszterek kiértékelőjének eredményét

„Amint befejeződik a kiértékelés, az eredményét majd bejelenti a pártelnök, és ennyi. Csak a PSD elnöke teheti közzé az eredményeket. Holnap megtárgyalják a CExN-ben, mi pedig a CExN rendelkezésére állunk. A megfelelő pillanatban majd az elnök úr bejelenti a következtetéseket, utána meglátjuk, milyen lépéseket kell tennünk” – mondta Dobre.

Arra a kérdésre, lemond-e kormánytisztségéről, ha erre felkérik, Dobre úgy válaszolt: „amint befejeződik ez a kiértékelés, holnap még meg kell lennie a CExN-gyűlésnek, és majd akkor jelenti be az elnök úr a konklúziókat”.

Hozzátette: biankóban már benyújtotta a lemondását a PSD-nek, éppúgy, mint a többi miniszter, amikor a kormány megalakult.

„Létezik a lemondás, akkor aktiválódik, amikor iktatják” – jelentette ki Dobre, illetve hozzátette, a kormányprogram megvalósításának tekintetében a turisztikai minisztériumban nincsenek késések.

Gabriel Petrea társadalmi párbeszédért felelős miniszter kedden azt mondta, lemond tisztségéről, ha a párt ezt kéri tőle.

Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan és Petre Daea az a három miniszter, aki átmenő jegyet kapott a kiértékelőn, a Grindeanu-kabinet többi tagjának nem sikerült teljesítenie a párt elvárásait – tudta meg politikai forrásokból a MEDIAFAX.

„Nem tudom, milyen jegyet kaptam. Tudom, hogy átmentem. Nem izgultam, mert nekünk 74 jogszabályt sikerült már behoznunk, még van 39 az év végéig, nem futottunk ki az időből” – nyilatkozta kedden Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter, megerősítve, hogy átment a Szociáldemokrata Párt (PSD) kiértékelőjén.

A kormány két másik átmenő jegyet szerzett tagja politikai források szerint Petre Daea mezőgazdasági és Carmen Dan belügyminiszter.

Politikai források kedden a MEDIAFAX-nak elmondták, Dragnea és Grindeanu hétfő este a PSD băneasai székházában egyeztetett, miután a kormányfő hazaért Horvátországból.

Az idézett források szerint Dragnea Grindeanu lemondását kérte arra hivatkozva, hogy késik a Szuverén Fejlesztési és Befektetési Alap.

Grindeanu azonban ezt elutasította – tájékoztattak forrásaink.

A PSD elnöke szerdára hívta össze a párt országos végrehajtó bizottságát (CExN), ott születnek majd meg kormány tevékenységének kiértékelőjét követő döntések.

Politikai források szerint Dragnea számításba vette a teljes Grindeanu-kabinet leváltását azáltal, hogy a végrehajtó bizottság megvonja a kormánytól a politikai támogatását.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici