Dragnea felvázolja a kormányfő fantomképét: legyen „őrülten szorgalmas”, „ne halogassa a dolgát”

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este felvázolta a PSD kormányprogramját gyakorlatba ültetni képes kormányfő fantomképét, megjegyezve, egy „őrülten szorgalmas” személyről van szó, aki nem halogatja a dolgát. Közölte: nem számít, nő vagy férfi.

26 afișări
Imaginea articolului Dragnea felvázolja a kormányfő fantomképét: legyen „őrülten szorgalmas”, „ne halogassa a dolgát”

Dragnea felvázolja a kormányfő fantomképét: legyen „őrülten szorgalmas”, „ne halogassa a dolgát”

Amikor a România Tv műsorában arról kérdezték, hogy néz ki az a miniszterelnök, aki összeegyeztethető a PSD kormányprogramjával, a képviselőház elnöke így felelt: „A miniszterelnöknek nagyon, nagyon, nagyon szorgalmas, őrülten szorgalmas embernek kell lennie, akinek nagyon jó a felfogóképessége, nem lusta, nem a szó hagyományos értelmében, hanem olyan értelemben, hogy egyetlen percig sem szabad halogatnia a dolgát, mert ha halogatja, halogatja a miniszter is öt percet, az államtitkár egy órát, a hivatalnok pedig néhány órát”.

Arra a kérdésre, hogy a nők vagy a férfiak szorgalmasabbak szerinte, közölte: ő támogatta a nőket a politikában és a közigazgatásban.

„Az én véleményem: nem számít, hogy nő vagy férfi. Nevelésről. a munkára való nevelésről van szó, arról, hogyan nőttél fel, felvállalod-e a felelősséget, a kockázatot” – fogalmazott.

Gabriela Firea, Bukarest szociáldemokrata párti főpolgármestere szombat este olyan forgatókönyvet vázolt fel, miszerint a Grindeanu-kormányt teljes egészében lecserélik, a jelenlegi parlamenti többség új miniszterelnök-jelöltet javasol majd az államfőnek, aki egy nő lehet a jelenlegi kormányból vagy a parlamentből.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici