Felmérés: Németország a második legkedveltebb európai célpontja a román állampolgároknak

Németország a maga 12 százalékos részesedésével a második legkedveltebb célpont a romániai turisták számára: az utazók 40 százaléka kirándulni utazik oda, miközben 30 százalék üzleti céllal érkezik Németországba – idézi a Német Turisztikai Központ (DTZ) a Szövetségi Statisztikai Hivatal adatait.

23 afișări
Imaginea articolului Felmérés: Németország a második legkedveltebb európai célpontja a román állampolgároknak

Felmérés: Németország a második legkedveltebb európai célpontja a román állampolgároknak (Imagine Cristina Nichitus / Mediafax Foto)

A nyilvánosságra hozott adatsorok szerint 2016-ban a romániai turisták által Németországban eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a 880 ezret, ami 10,1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, amikor 801 705 vendégéjszakát regisztráltak.

A legnagyobb, 26,7 százalékos növekedést Bajorországban jegyezték, majd Baden-Wruttemberg (19,4%) és Hessen (14,7%) következik.

A romániai turisták több mint 4 napot tartózkodtak Németországban, és naponta mintegy 64 eurót költöttek el ott. A romániai turisták 69 százaléka autóval érkezett, azonban növekvőben van a repülővel (19 százalékos növekedés) és a busszal (10 százalék) utazók száma.

A statisztikai adatok szerint az utazók 57 százaléka időben eltervezi a kiruccanást, 31 százalékuk pedig ehhez az utazási irodák szolgáltatásait veszi igénybe. A romániai turisták 44 százaléka kirándulni érkezik, 29 százalékuk pedig üzleti céllal látogat oda. Többségük, 49 százalékuk 15-34 éves, az 55 évesnél idősebb turisták 27 százalékot tesznek ki.

Németországban különben 2016-ban a vendégéjszakák száma meghaladta a 80 milliót. 73,7 százalékuk Európa valamely országából érkezett, majd az amerikaiak és az ázsiaiak következnek.

Az IPK International World Travel Monitor elemzése szerint az európaiak számára Németország a második legkedveltebb célpont 53,7 millió szervezett utazással. A rangsor élén Spanyolországot találjuk, ahol 10 százalékos bővülést regisztráltak. A harmadik Franciaország, bár itt 4 százalékos visszaesést jegyeztek, majd Olaszország és Ausztria következik.

A city-breakek terén azonban továbbra is Németország áll az élen.

Az európaiak 2016-ban 31,4 millió eurót költöttek el Németországban, ebben az összegben benne van a közlekedés, a szállás, az étkezés, a bevásárlások stb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici