IMF: 2017-ben a költségvetés hiánya eléri a 3,7 százalékot, 2018-ban pedig a 3,9 százalékot

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra figyelmeztette Romániát, hogy idén a költségvetési hiánya eléri a bruttó hazai termék (GDP) 3,7 százalékát, jövőre pedig 3,9 százalékig mélyül.

18 afișări
Imaginea articolului IMF: 2017-ben a költségvetés hiánya eléri a 3,7 százalékot, 2018-ban pedig a 3,9 százalékot

IMF: 2017-ben a költségvetés hiánya eléri a 3,7 százalékot, 2018-ban pedig a 3,9 százalékot

„A gazdasági kilátásokra főként a fiskális óvatosság hiánya jelent kockázatot, ez ugyanis negatívan befolyásolhatja a piac bizalmát. Ez a fokozott politikai feszültséggel egyetemben csökkentheti a fogyasztást és a beruházásokat, növelné a kormányzati hitelezéssel járó költségeket, és nyomást gyakorolhat az árfolyamra, ami kihathat a bankokra. Ha a tartalékalapot megfelelő szinten tartják, az árfolyam rugalmas lesz, akkor ezek a fiskális tartalékkal egyetemben leküzdhetik a kockázatokat. Az óvatos gazdaságpolitika és a kormányzás javítása érdekében a szerkezeti reformok terén tett látványos lépések erős jelzést küldenének Romániáról, mint egy vállalkozásra alkalmas helyről” – mutat rá a washingtoni székhelyű pénzintézet által csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici