Udrea: úgy tűnik, ma is vannak bírák, akik remegnek a Kövesi által képviselt rendszer előtt

Elena Udrea kedden, miután alapfokon hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték kenőpénz elfogadása és hivatali visszaélés miatt a Bute-gála ügyében, úgy nyilatkozott, a döntés túlkapás, és „úgy tűnik, ma is vannak bírák, akik remegnek a Kövesi által képviselt rendszer előtt”.

24 afișări
Imaginea articolului Udrea: úgy tűnik, ma is vannak bírák, akik remegnek a Kövesi által képviselt rendszer előtt

Udrea: úgy tűnik, ma is vannak bírák, akik remegnek a Kövesi által képviselt rendszer előtt

„Az én ügyem két éve indult, és hogy mondjam, még a levél sem rebbent meg a Kövesi asszony által megfogalmazott vádak előtt. Sajnos, úgy tűnik, ma is vannak bírák, akik remegnek a rendszer előtt, ami még maradt, egyetlen lábon állva, elsősorban Kövesi asszony képviseletében. (…) Ha Kövesi asszonynak nem volt bátorsága megvádolni engem, amikor egy asztalnál ültünk, el kell hinnünk neki, hogy most vádol meg, mert Johannis úr van hatalmon vagy mert már hatalom van?” – nyilatkozta a volt idegenforgalmi miniszter az Antena3 hírcsatorna műsorában, túlkapásnak minősítve a legfelsőbb bíróság bíráinak döntését.

„Úgy gondolom, hogy ez a döntés túlkapás, a rendszer csatát nyert. Miután kihallgattak több mint ötven tanút, akik mind ellentmondanak a feljelentők két hazug nyilatkozatának, és valamennyi nekem kedvez, ilyen ítéletet hozni olyan, mintha figyelmen kívül hagynál egy kétéves pert. Az a tény, hogy azt kérik, fizessem ki Románia népszerűsítésének ellenértékét a Bute-gálán… Mégis hogy, Romániát még egyetlen perc erejéig sem népszerűsítette a Bute-gála?” – fogalmazott Udrea.

A legfelsőbb bíróság bírái kedden három rendbéli kenőpénz elfogadása miatt öt, négy, illetve hat év szabadságvesztésre ítélték, hivatali visszaélés miatt pedig a volt idegenforgalmi miniszter szintén hatéves börtönbüntetést kapott, így a bíróság hat év letöltendő szabadságvesztésről hozott ítéletet. A hamis vagy nem teljes nyilatkozatok felhasználására tett kísérlet vádja alól felmentették. Az ítélet nem jogerős.

A bírák ugyanakkor elrendelték, hogy Udrea fizessen 8 116 800 lej kártérítést az Országos Turisztikai Hatóságnak (ANT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici