COM: Proceduri pentru Videanu

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a părăsit Riviera Franceză pentru a le comunica marmorean bucureştinilor că îi pare rău că şi-a întrerupt concediul "legal" de odihnă.

1 afișare
Imaginea articolului COM: Proceduri pentru Videanu

COM: Proceduri pentru Videanu

Ameninţat de unii dintre consilierii Capitalei cu o acţiune similară celei care l-a vizat pe fostul său şef de partid şi care, probabil, ar avea sorţi mai mari de izbândă, Videanu s-a văzut nevoit să-şi "suspende" vacanţa la Cannes. Mai mult chiar, el a convocat, tocmai când era vipia mai mare, o conferinţă de presă pentru a ne informa asupra măreţului eveniment.

Aparent vesel şi tonic, Videanu nu s-a putut autocenzura însă suficient încât să nu lăse să-i transpire obida pe oraşul şi oamenii care l-au făcut să abandoneze ţărmuri mai răcoroase.

Cu gândul la zilele de concediu care i-au mai rămas încă de anul trecut, Adriean a anunţat glacial că "în Bucureşti nu sunt evenimente deosebite, chiar dacă temperatura arată astăzi, la prânz, 35-36 grade...." Ei bine, cam în acea perioadă, la Filaret, erau peste 41 de grade.

Apoi a început să ironizeze Guvernul care, în opinia sa, nu are altă treabă decât să pună din oră în oră termometrul în fundul iadului, în loc să creeze proceduri. Pentru că, susţine Videanu, o instituţie trebuie să funcţioneze în baza unor proceduri, nu prin intervenţia subiectivă a unui om.

Adică, el, Videanu, a venit, deşi nu era nevoie pentru că nici nu e caniculă. Şi chiar dacă ar fi Cod Roşu, viceprimarul Răzvan Murgeanu s-ar descurca foarte bine, dacă Executivul, de pildă, i-ar înmâna o listă de măsuri pe care s-o urmărească de fiecare dată când apar probleme, iar Adriean e la rece sau la cald, în funcţie de situaţie, pentru că, nu-i aşa, "iarna nu-i ca vara".

În rest, primarul n-are nici o treabă. Nu contează că lava fierbe pe străzi de săptămâni bune, că oamenii leşină la umbra betoanelor, că Bucureştiul are o aură toxică vizibilă din avion sau că tot mai puţini copaci se încăpăţânează să moară în picioare, cu rădăcinile în asfalt, dezertând în capul oamenilor la primul vânt mai acătării.

Data viitoare, când vor fi inundaţii, Videanu va fi la fel de promt şi se va întoarce val-vârtej din raiul vacanţelor sau al vizitelor de lucru ca să ceară proceduri. Dacă, doamne ajută, vom mai vedea zăpada pe bulevarde, va da vina pe capriciile vremii care n-a auzit că e încălzire globală. Cât despre un eventual cutremur, se sparie gândul.

În trei ani de mandat, Videanu n-a făcut decât proiecte fantasmagorice. Şi trotuarul, schimbatul bordurilor constituind o obsesie locală.

Ca simplu cetăţean lovit în freză de canicula de "35 de grade", îi propun primarului o procedură simplă: "Fă-ţi bagajele!" Definitiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici