Concertele lunii august în România

Numele sonore ale concertelor verii în România - Lady Gaga şi Red Hot Chili Peppers - se alătură, în august, numeroşilor artişti prezenţi în evenimente foarte diverse, folkul, rockul, muzica underground, dar şi bass-ul şi DJ set-urile live răsunând de pe scene din toată ţara.

1535 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii august în România

Concertele lunii august în România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Miercuri începe o nouă ediţie Padina Fest, unde, toată săptămâna, cei pasionaţi de natură şi sporturi montane vor putea lua parte la o serie de concursuri şi alte activităţi, în Munţii Bucegi. Serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consacrate precum şi formaţii debutante. Viţa de Vie, Şuie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar câteva dintre formaţiile care vor urca pe scena festivalului. Accesul la eveniment este gratuit.

Cea de-a opta ediţie a festivalului Folk You de la Vama Veche are loc de joi până la sfârşitul săptămânii. Alături de numeroşii artişti care au contribuit la renumele festivalului, ca Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Ada Milea, Florin Chilian, Dinu Olăraşu, anul acesta există şi nume în premieră la "Folk You! Florian Pittiş": Dumitru Fărcaş, Desperado, Bere Gratis, Adrian Naidin, Sarmalele Reci, Timpuri Noi şi trupa lui Kempes - Rezident Ex. Intrarea la festival este liberă.

Tot săptămâna aceasta, pe litoral, are loc o nouă ediţie The Mission Dance Weekend (3 - 5 august, Năvodari), care îi are ca invitaţi speciali pe Armin van Buuren, Sven Vath, Parov Stelar Band, Chicane (live), Şuie Paparude, Gojira şi alţii. Abonamentul pentru ambele seri costă 80 de lei, iar biletele pe zile sunt la preţul de 50 de lei sau 100 de lei (VIP).

În aceeaşi perioadă va avea loc prima ediţie Subsonic, singurul festival din România dedicat exclusiv culturii bass, în parcul de distracţii Păuleşti, lângă Ploieşti. Evenimentul are la debut nu mai puţin de 42 de nume pe afiş. Biletele costă 99 de lei până joi şi vor costa 129 de lei la intrare.

Trupa de rock alternativ britanică Placebo revine în România, pe 6 august, cu un concert care va avea loc pe Stadionul "Iolanda Balaş Söter" din Bucureşti. Biletele achiziţionate în avans au preţuri de 145 de lei (Tribună), 125 de lei (Gazon A) şi 95 de lei (Gazon B). La intrare, în ziua concertului, biletele vor avea următoarele preţuri: 190 de lei (Tribună), 160 de lei (Gazon A) şi 125 de lei (Gazon B).

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului ARTmania (6 - 12 august) culminează în weekendul 10 - 12 august cu o serie de concerte organizate în centrul oraşului Sibiu. Die Toten Hosen, Epica, Delain, Trail of Tears, Deathstars şi Poets of The Fall se numără printre trupele care cântă anul acesta la festivalul sibian. Biletele pentru o seară sunt disponibile la preţul de 100 de lei, în timp ce abonamentele pentru tot evenimentul costă 150 de lei.

Summer Well, care a debutat anul trecut pe domeniul Ştirbey de la Buftea, revine cu o nouă ediţie, pe 11 şi 12 august, în acelaşi spaţiu - un parc de peste 25 de hectare, cu lac. În prima zi a festivalului vor urca pe scenă, în această ordine, Citizens!, Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour, Patrick Wolf şi Hurts, în timp ce în cea de-a doua zi cântă Zulu Winter, The Big Pink, Glasvegas, The Vaccines şi The Stone Roses. Abonamentele pentru accesul la festival sunt disponibile la preţul de 129 de lei, nefiind puse în vânzare şi bilete pe zile.

Primul concert al divei pop Lady Gaga în România va avea loc pe 16 august, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Evenimentul face parte din turneul mondial "The Born This Way Ball", iar cântăreaţa va veni în România cu o armată de oameni, printre care şi zeci de dansatori. După anunţul mutării concertului, ce urma să aibă loc pe Naţional Arena, la Piaţa Constituţiei, în prezent sunt disponibile trei categorii de bilete, la preţurile de 345 de lei, 150 de lei şi 70 de lei.

Festivalul de muzică underground Dark Bombastic Evening, aflat la cea de-a patra ediţie, are anul acesta un line up compus din 18 trupe din toată Europa, ce vor concerta timp de două zile (17 - 18 august) în Cetatea Alba Iulia. Vor împărţi scena nu mai puţin de 18 formaţii, cu stiluri foarte diverse. Dintre acestea, numai două - Alcest (Franţa) şi Hexvessel (Marea Britanie/ Finlanda) - au mai participat la festival, anul trecut, restul fiind premiere. Biletele costă 95 de lei pe zi, iar abonamentele - 170 de lei.

Înapoi la mare, în zilele de 17 şi 18 august, va avea loc prima ediţie a festivalului de muzică electronică Mamaia Sensation, pe Plaja Hanul Piraţilor - Năvodari. DJ Chuckie din Germania alături de DJ Marusha vor mixa alături de alţi DJ-i renumiţi din ţară şi de peste hotare: DJ Optik, Adrian Eftimie, Kai Tracid, Felix Kracher, Talla 2 XLC, Josh Gallahan şi Tomcraft. Biletele pentru o seară la eveniment costă 40 de lei sau 200 de lei (zona VIP), iar abonamentele pentru acces general - 70 de lei.

Michel Telo, cântăreţul brazilian care a reuşit să intre pe primul loc în topurile din lume cu piesa "Ai se eu te pego", va veni în această vară şi în România. Michel Telo va concerta pe litoral, în Princess Summer Club Mamaia Castle din Constanţa, pe 19 august. Biletele pentru locurile în picioare costă 50 de lei sau 100 de lei, existând şi posibilitatea închirierii meselor - VIP 2 (pentru 10 persoane), cu 1.500 de lei, sau VIP 1 (pentru 8 persoane), cu 2.400 de lei.

Cea de-a noua ediţie a festivalului Peninsula se desfăşoară între 23 şi 26 august, în vecinătatea Complexului de Agrement "Weekend" de la Târgu Mureş. Printre cele peste 45 de trupe şi cântăreţi de pe afişul acestei ediţii se numără The Straits, Emalkay, Rotfron, Ákos, New Model Army, Children of Bodom, ATB, Josh Gallahan şi Babylon Circus. Abonamentul valabil pentru cele patru zile costă 150 de lei, iar biletul de o zi - 60 de lei.

Marele concert al anului poartă numele Red Hot Chili Peppers şi va avea loc pe 31 august pe Naţional Arena din Capitală. Biletele pentru gazon, inclusiv Gold Circle au fost epuizate, restul categoriilor de bilete având preţuri cuprinse între 155 de lei şi 495 de lei.

Pentru cei dispuşi să meargă în străinătate pentru a asculta muzică, în luna august au loc, nu foarte departe, două mari festivaluri celebre în spaţiul est-european şi nu numai - Spirit of Burgas din Bulgaria ( 3 - 5 august) şi Sziget Festival din Ungaria (6 - 13 august).

Busta Rhymes, The Prodigy, Korn şi Conquering Lion sunt doar câteva dintre trupele care cânta la cea de-a cincea ediţie a festivalului de la Burgas, pe care organizatorii o promit cea mai amplă, fiindcă introduce pe lângă cele două scene tradiţionale şi trei spaţii noi de concerte: Solar Dance Arena, BraZZoBraZZie şi Hip-Hop.

Sziget Festival îşi va deschide porţile pentru a 20-a oară vara aceasta, ca proaspăt încoronat cel mai bun mare festival de pe continent, iar scopul este ca evenimentul să fie mai mult decât un jubileu. Printre trupele de anul acesta, care vor evolua pe cele cinci scene ale festivalului, se numără fenomenul synthpop Hurts, ambasadorii de seamă a scenei rock britanice The Horrors, Placebo, The Subways, Noah & The Whale, Crystal Fighters, Mando Diao, Friendly Fires.

(Material de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici