Daniel Funeriu, ministrul as în tenis

Ruxandra Dragomir, fostă număr 15 WTA, sfertfinalistă la Roland Garros, la serviciu: "Doriţi un as, domnule ministru?"; Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, la primire: "Aveţi unul în faţă, doamnă".

1210 afișări
Imaginea articolului Daniel Funeriu, ministrul as în tenis

Daniel Funeriu, ministrul as în tenis (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Răspunsul, rostit tare, smulge imediat zâmbete şi ironii din partea asistenţei venite să urmărească schimbul de mingi prin care cei doi inaugurează tribunele unui teren din cadrul Academiei de Tenis Herăstrău. Îmbrăcat în pantaloni scurţi, tricou polo şi încălţăminte sport, Funeriu intră pe zgura încinsă foarte hotărât să arate cât tenis ştie. Pentru că de cunoştinţele sale în domeniu se lămuresc repede toţi cei prezenţi în momentul în care, în drum spre jumătatea sa de teren, îşi dă seama că nu ştie motivul inaugurării.

"Ce se întâmplă aici, ce se va juca?", îl întreabă pe unul dintre organizatorii evenimentului, "O să fie turneul BCR Ladies Open România, începe pe 16 iulie şi are premii de 100.000 de dolari", vine răspunsul salvator.

Ministrul pune mâna pe rachetă şi începe în forţă meciul, lovind puternic mingea, chiar dacă fosta jucătoare de tenis încearcă să nu îi opună o rezistenţă prea mare. Multe dintre mingile sale aterizează însă dincolo de linia de fund a terenului. În lipsa unui arbitru, Ruxandra Dragomir se face că nu observă şi continuă să returneze. Doar o singură dată dă replica zâmbind:

"Asta am luat-o de pe gard, e punctul meu". Încet-încet, Ruxandra uită că este gazdă şi îl pune în dificultate pe ministru prin mingi tăiate sau lovituri în cros. Inevitabil, retururile se opresc în fileu, iar Filip, fiul Ruxandrei Dragomir, le culege bucuros, mândru de mama sa.

Cele câteva minute de alergat dintr-un colţ în altul al terenului la 35 de grade Celsius îşi pun repede amprenta asupra ministrului Educaţiei. Loviturile sale nu mai au ţintă, iar mingile zboară aiurea. Una chiar se îndreaptă periculos spre grupul de ziarişti de la mijlocul terenului. Toţi feresc capul, dar mingea aterizează cu noroc pe umbrela sub care se adăposteau de soare. Funeriu se amuză copios, însă fără ajutorul umbrelei ar fi fost prezentat la televizor ca primul ministru care a lovit un jurnalist cu mingea de tenis.

Mai serveşte o dată, după care, transpirat şi obosit, îi spune adversarei:

"Mă alergaţi mai mult ca sindicatele. Ar trebui să încheiem, în zece minute sunt nevoit să plec".

"Păi tenisul nu se joacă pe limită de timp, se joacă pe seturi. Haideţi, că văd că jucaţi mai bine când sunteţi încolţit", încearcă să îl îmbărbăteze preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Dar ministrul se opreşte fără să mai zică nimic. Nu mai poate, este epuizat. Se duce agale spre marginea terenului unde observase două baxuri de apă. Bea pe nerăsuflate aproape o sticlă după care spune: "Haideţi să dăm mâna oficial peste fileu".

Ruxandra Dragomir nu este de acord şi glumeşte:

"Păi asta e doar pauza de hidratare şi nici nu mai este spontan". "Mai facem o minge atunci", afirmă el şi merge spre jumătatea sa de teren. Serveşte, după care se îndreaptă spre fileu pentru salut, bucuros că momentul este surprins de camerele de luat vederi.

Îşi mai ia o sticlă de apă plată, se uită la etichetă şi spune:

"Apa asta, e cei care sponsorizează federaţia? Da? Uite o federaţie care nu stă cu mâna întinsă". Chiar dacă e încercuit de reprezentanţii presei, nu se gândeşte să se corecteze. Iese liniştit de pe teren, n-a spus niciodată că este as în gramatică, doar în tenis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici