Focus: Geoană şi Năstase au sădit pomi în curţile gospodarilor prahoveni

Campania electorală prilejuită de primele alegeri uninominale i-a reunit, duminică, într-o acţiune comună, pe Mircea Geoană şi Adrian Năstase, cei doi plantând pomi fructiferi în curţile gospodarilor din comuna Sălciile, judeţul Prahova.

11 afișări
Imaginea articolului Focus: Geoană şi Năstase au sădit pomi în curţile gospodarilor prahoveni

Focus: Geoană şi Năstase au sădit pomi în curţile gospodarilor prahoveni (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a început, duminică dimineaţă, un periplu prin câteva comune din judeţul Prahova, plecarea din Bucureşti făcându-se cu un autocar de campanie vopsit integral în roşu şi având pe ambele părţi pictograma liderului PSD.

Echipa de campanie a lui Geoană a făcut joncţiunea cu Adrian Năstase şi echipa de campanie a acestuia în comuna Sălciile din judeţul Prahova unde cei doi urmau să participe la programul "Un pom fructifer în fiecare gospodărie".

Prima gospodărie în care cei doi lideri social-democraţi au intrat aparţinea unei "comuniste din 1946", după spusele acesteia, aflată la pensie de circa 26 de ani. Pensionara şi-a îndeplinit cu mândrie atribuţiile de amfitrion, conducându-i pe liderii social-democraţi, Mircea Geoană şi Adrian Năstase, în spatele casei sale unde-i aştepta o groapă deja pregătită pentru sădirea pomilor.

Temerar, Geoană a luat un pomişor, l-a aşezat în groapă şi a început să toarne cu sârg pământ peste acesta, cu ajutorul unei cazmale nou-nouţe de pe care nu apucase să se şteargă bine eticheta. Preşedintele PSD nu s-a dat în lături nici de la a bătători pământul reavăn, pentru a fixa pomul proaspăt plantat.

La a doua gospodărie, a fost rândul lui Adrian Năstase să planteze un pom. Gazdele i-au primit pe cei doi lideri social-democraţi cu mare cinste, conducându-i de asemenea în spatele gospodăriei unde aştepta o groapă proaspăt făcută. La fel de temerar ca şi Mircea Geoană, Năstase a îndeplinit toate demersurile necesare plantării unui pom, strângând bine cazmaua în mâinii şi apăsând temeinic cu pantofii pământul de la baza pomului.

Gazdele însă au înaintat şi o pretenţie: ele doreau ca pomul fructifer ce urma să fie plantat în curte să fie în mod necesar un prun. "Prun vreau! Domnul Năstase, prun să fie!", a spus proprietara gospodăriei, care şi-a primit răspunsul de la liderul PSD, Mircea Geoană: "Nicio problemă. De la gospodăria de dinainte vom mânca plăcintă de mere, iar de aici vom bea ţuică de prune".

Cele mai mari cazne i-au aşteptat însă pe liderii PSD la cea de a treia gospodărie vizitată, unde drumul de acces către locul unde trebuia plantat pomul fructifer trecea pe sub o boltă de vie, a cărei primă sârnă de susţinere se afla la circa 70 cm de sol. Însă nimic nu le-a stat în cale liderilotr PSD, ei plantând cu succes şi al treilea pomişor. Astfel, Geoană şi Năstase au recurs la "mersul piticului" şi au reuşit să treacă pe sub bolta de vie, pătrunzând astfel în spaţiul destinat plantării pomului.

Sădirea în sine s-a desfăşurat ca şi la gospodăriile precedente, numai că la plecarea liderilor PSD, a echipelor de campanie şi a jurnaliştilor şi cameramanilor prezenţi, gazdele au constatat oarecum surprinse că brazdele de pătrunjel, mărar şi leuştean fuseseră culcate la pământ, dar au rămas totuşi cu bucuria că în curte le va creşte o mândreţe de pom fructifer, sădit chiar de mâinile lui Geoană şi Năstase.

După ce au terminat plantarea pomilor fructiferi, liderii PSD, Mircea Geoană şi Adrian Năstase, au urcat împreună în autocar, deplasându-se către Mizil, unde Adrian Năstase candidează pentru Camera Deputaţilor. Cei doi lideri au stat împreună, unul lângă celălalt şi au privit pe fereastră panourile care-l înfăţişau pe Adrian Năstase.

(Liviu Dădăcuş; liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici