FOCUS: Implicarea lui Andrei Gheorghe transformă o tamponare uşoară într-un scandal

Un accident rutier banal s-a transformat într-un circ mediatic exclusiv pentru că autorul se numeşte Andrei Gheorghe, fost om de radio şi de televiziune, personaj controversat şi nu întotdeauna simpatic, actual consilier la Ministerul Finanţelor, a cărui numire a surprins pe toată lumea.

154 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Implicarea lui Andrei Gheorghe transformă o tamponare uşoară într-un scandal

FOCUS: Implicarea lui Andrei Gheorghe transformă o tamponare uşoară într-un scandal (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Maşina lui Gheorghe a lovit în spate o altă maşină condusă de un bărbat mai în vârstă, în dreapta căruia se afla o femeie. Gheorghe n-a păstrat distanţa, potrivit Poliţiei.

Şoferii s-au dat jos, au evaluat pagubele, şi-au schimbat numerele de telefon şi au plecat. Legea spune că în 24 de ore ai termen să declari accidentul rutier, iar, dacă acesta e uşor, şoferul vinovat îşi lasă asigurarea RCA celui vătămat, încheindu-se astfel pe cale amiabilă litigiul.

Totul s-a întâmplat în zona Pieţei Presei Libere, ceea ce a facilitat prezenţa ziariştilor, care l-au văzut pe Gheorghe plecând de la locul incidentului rutier. După câteva ore, bărbatul şi femeia, victime ale lui Gheorghe, s-au dus la Poliţie - "Accidente uşoare", raportând cele întâmplate. Femeii i se face rău, acuză dureri de cap, apare un echipaj SMURD cu tot cu "echipaje" TV. Femeia beneficiază de un guler, iar cameramanii filmează.

Cine e Andrei Gheorghe?

Dincolo de omul de media, el e un fost inculpat într-un dosar în care un procuror, Mircea Petrescu, a decis reţinerea sa pentru consum de marijuana. Ulterior a apărut şi acuzaţia conform căreia, sub influenţa drogului, şi-ar fi condus pe drumurile publice autovehiculul. Acuzaţiile au căzut, iar dosarul s-a închis, după ce avocaţii lui Gheorghe au demonstrat reaua-credinţă a anchetatorului, implicit schimbarea probelor luate de medicii-legişti.

În mai 2008, Andrei Gheorghe a fost surprins conducând sub influenţa alcoolului, pe strada arhitect Ion Mincu din sectorul 1 al Capitalei. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile şi a fost amendat cu 225 de lei, fiind depistat, potrivit poliţiştilor, cu 0,17 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, adică aproximativ 0,34 miligrame/ litru alcool în sânge. La acel moment, presa a susţinut că Gheorghe i-ar fi şi insultat pe poliţişti, însă Poliţia a negat acest fapt. Incidentul i-a adus şi suspendarea de la emisiunea pe care o avea la acel moment la Realitatea Tv.

Marţi seară, Andrei Gheorghe s-a supus etilotestului, iar rezultatul a fost negativ. Totuşi, poliţiştii, zeloşi, i-au cerut lui Gheorghe să meargă la IML să i se recolteze probe, respectiv să i se facă analize de sânge.

Acelaşi zel a lipsit în cazul accidentului rutier al liberalului Ludovic Orban, de exemplu. Mai mult, Orban a beneficiat de discreţia Poliţiei, condusă atunci de liberalul Cristian David.

Revenind la Gheorghe: acesta a refuzat să meargă la IML, spunând că nu vrea să fie înţepat şi că n-au decât să-l aresteze.

Potrivit legii, fapta de a conduce beat pe străzi e pedepsită mai uşor decât dacă refuzi să ţi se ia sânge la IML.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani - potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totuşi, dacă examenul etilotest a relevat că Gheorghe nu a băut, de ce Poliţia a insistat să i se recolteze probe, în condiţiile în care este ştiut că de multe ori poliţiştii doar întreabă şoferii pe care îi opresc în trafic dacă au consumat alcool, fără să mai folosească etiloteste.

Accidentul în care a fost implicat Gheorghe s-a petrecut în jurul orei 18.45, iar în jurul orei 1.00 noaptea s-au încheiat constatările, după ce împricinatul a refuzat să meargă la IML, iar declaraţii ale părţilor au fost redate de televiziuni.

Accidentul rutier a fost unul uşor, însă implicarea lui Andrei Gheorghe a dat amploare incidentului, transformându-l într-un scandal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici