FOCUS: Ziua când Guvernul a dat la spate o altă moţiune de cenzură

Dacă este să judecăm după ce plutea în aer miercuri, la Parlament, noua moţiune de cenzură la adresa Guvernului Tăriceanu era deschisă oricărui rezultat.

1 afișare
Imaginea articolului FOCUS: Ziua când Guvernul a dat la spate o altă moţiune de cenzură

FOCUS: Ziua când Guvernul a dat la spate o altă moţiune de cenzură

O mână de voturi, în plus sau în minus, putea să arunce în agonie sau în fericire, fie pe miniştri, fie pe social-democraţi.

De fericire au avut parte oamenii lui Tăriceanu, supravieţuitori ai unei a patra moţiuni de cenzură.

Prin atâtea a trecut şi le-a lăsat în spate, acum mulţi ani şi Guvernul Văcăroiu, dar niciuna nu a fost cu atâtea emoţii.

Mai mult ca sigur că spectacolul celor nevăzute a excedat spectacolul oficial, al dezbaterilor din plenul Camerelor reunite. Cam anoste, lipsite de vervă şi uneori de verb, în care, printr-un contrast amuzant, dar de aşteptat, au marcat, însă cu efecte diferite, Mircea Geoană şi Corneliu Vadim Tudor.

Liderul social-democrat a punctat la negativ, printr-o cuvântare lungă şi goală de conţinut, însoţită de gesturi parcă de pastor al unei biserici obscure.

La polul opus, Vadim Tudor l-a înţepat cu artă pe Geoană, apropo de proprietatea asupra cuvintelor. A citat din fostul ministru PSD al Finanţelor Mihai Tănăsescu şi, imparţial ca tot românul, a făcut glume cu Vasile Blaga: "De ce râzi Blaga, eşti în stare să te faci general ca să ajungi prim-ministru?!”.

Ca o glumă, deputatul Vasile Puşcaş, aproape corijent la impresia artistică, care l-a făcut pe Titus Corlăţean să caşte, a ţinut singurul speech în care chiar s-a spus ceva.

În rest, bâlbe şi oftaturi.

Proaspătul însurăţel Cristian Boureanu a spus cam emoţionat că între liberal-democraţi şi social-democraţi este o diferenţă de „vizuină”. Cristian Diaconescu a scăpat pe scări una din bilele de vot, după ce înainte de a fi pedepsit, din nou, cu citirea moţiunii a scăpat în microfon un oftat.

Nici măcar disputatul vot cu bile nu a fost mai de soi, cu excepţia unor nemulţumiri, pasămite artistice, cum că un foarte elegant aranjament floral obstrucţiona privirile persoanelor vigilente, care-i urmăreau pe parlamentari cum se îndoaie de şale când puneau bilele în urmă.

După anunţarea rezultatelor, supăraţii din PSD erau eroii zilei, iar miniştrii lui Tăriceanu înfloriseră. Miron Mitrea radia în lumina reflectoarelor şi Sorin Oprescu se scuturase de letargie.

Ei şi alţii au şi motive să se simtă bine. De acum încolo ar putea să fie oamenii momentului, de vreme ce marile manevre şi adevărata reprezentaţie se vor muta în curţile PSD.

(Material de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici