Haggard la Bistriţa, Iron Maiden la Cluj şi rock românesc la Vama Veche, în august

Concertul Haggard de la Bistriţa, cel susţinut de trupa Iron Maiden la Cluj Napoca, recitalurile trupelor rock româneşti de la Stufstock, Vama Veche, şi nu în ultimul rând festivalurile Artmania, de la Sibiu, şi Peninsula, de la Târgu Mureş, vor atrage în luna august iubitorii de muzică live.

114 afișări
Imaginea articolului Haggard la Bistriţa, Iron Maiden la Cluj şi rock românesc la Vama Veche, în august

Haggard la Bistriţa, Iron Maiden la Cluj şi rock românesc la Vama Veche, în august (Imagine: Mediafax Foto)

Dacă în Capitală nu este anunţat vreun concert mare pentru luna august, în schimb la mare şi în mai multe oraşe din ţară se anunţă spectacole atrăgătoare, sub semnătura unor nume sonore ale muzicii internaţionale.

Astfel, pe 14 august, în cadrul festivalului Tabăra Medievală de la Bistriţa, trupa Haggard va oferi un nou concert publicului din România, după cele de la Bucureşti (aprilie 2010 şi februarie 2008) şi de la Cluj-Napoca (aprilie 2010 şi noiembrie 2008). Trupa germană de symphonic-metal va interpreta melodii din repertoriul propriu într-o orchestraţie cu elemente specifice medievale şi se va deplasa la Bistriţa în formula sa cea mai extinsă, cu 18 muzicieni. Concertul celor de la Haggard va fi precedat, în cadrul festivalului Tabăra Medievală, de reprezentaţia formaţiei Trooper cu opera rock "Vlad Ţepeş", pe 13 august.

Iron Maiden, una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, care a concertat la Bucureşti în urmă cu doi ani, revine şi ea vara aceasta în România cu un concert pe care îl va susţine pe 15 august, în parcarea mall-ului Polus Center din Cluj-Napoca. Concertul este inclus în turneul mondial "The Final Frontier", turneu ce anticipează apariţia albumului cu acelaşi nume. În deschidere, vor urca pe scenă cei de la Cargo.

Pe de altă parte, între 13 şi 15 august, va avea loc la Sibiu cea de-a cincea ediţie a festivalului Artmania, care îi va aduce pe scena din Piaţa Mare a oraşului pe Swallow the Sun, Kamelot, the sisters of mercy, Sirenia, Dark Tranquillity şi Serj Tankian.

Muzica rock va răsuna din plin şi pe litoral. Aflat la cea de-a opta ediţie, festivalul Stufstock va avea loc în perioada 16 - 22 august, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce şi de această dată trupe care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Line up-ul Stufstock 2010 înseamnă Zdob şi Zdub, E.M.I.L., Trooper, Luna Amară, Kumm, Omul cu şobolani, ZOB, Byron, Implant pentru Refuz, Altar şi Trupa Veche.

Totodată, sfârşitul lunii aduce la Târgu Mureş nume precum Korn, Tricky, Europe, Gorillaz Sound System şi The Rasmus, la cea de-a opta ediţie a Festivalului Peninsula, care se va desfăşura între 26 şi 29 august. Concertele celor circa 70 de artişti care participă la eveniment, incluzând trupe româneşti precum Phoenix, Şuie Paparude, Sarmalele Reci, Kumm, Vama şi Zdob şi Zdub, vor avea loc simultan pe patru scene.

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici