Opinie de Cristian Hostiuc, ZF: Mai mult are de spus Mircea Lucescu în Wall Street Journal decât ai noştri!

Miercuri, 6 aprilie, pagina 22, ediţia europeană a celui mai puternic ziar de business din lume - The Wall Street Journal, "Europe's little piece of Brazil", titlul articolului. Personajele - echipa de fotbal din Ucraina, Şahtior Doneţk, antrenorul român Mircea Lucescu, fundaşul român Răzvan Raţ, patronul clubului, miliardarul Rinat Ahmetov, care este responsabil de soarta a 130.000 de oameni care lucrează pentru grupul lui, ce realizează 10% din Produsul Intern Brut al Ucrainei.

27 afișări
Imaginea articolului Opinie de Cristian Hostiuc, ZF: Mai mult are de spus Mircea Lucescu în Wall Street Journal decât ai noştri!

Opinie de Cristian Hostiuc, ZF: Mai mult are de spus Mircea Lucescu în Wall Street Journal decât ai noştri! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Subiectul - cum a ajuns Şahtior în sferturile Ligii Campionilor la Fotbal, o realizare excepţională pentru clubul ucrainean, câţi bani a investit miliardarul şi, mai mult decât atât, cum a reuşit Mircea Lucescu să facă din nimic o echipă campioană. Accentul ziaristului era pus pe faptul că Lucescu a adus brazilieni ca să-şi facă echipa, cum i-a rulat şi cum a învăţat el portugheza ca să se înţeleagă cu ei. Şi mai mult decât atât, cum a deschis Lucescu o uşă în Brazilia, pentru ca acum jucători brazilieni să dorească ei să vină la Doneţk, oraşul minier pierdut în imensitatea Ucrainei.

Despre fraţii Becali, celebrii impresari, nu scria nimic şi nu ştiu dacă autorul articolului a auzit de ei. Nu sunt ei importanţi pentru ce se întâmplă la Şahtior. În schimb Lucescu este.

România nu este prea mult prezentă în marile ziare economice ale lumii, Wall Street Journal, ediţia europeană, şi Financial Times, tot ediţia europeană. Cred că mai mult a avut AVAS-ul publicitate cu firmele de stat scoase la vânzare decât am văzut articole despre România, despre ce se întâmplă în economia noastră. Mai apar aşa articole scurte despre inflaţie, cursul valutar, ce mai e de privatizat, corupţie, creşterea TVA şi tăierea salariilor, ieşirea sindicatelor în stradă şi mai întotdeauna în graficele cu ţările care au luat cele mai mari împrumuturi de la FMI. La acestea se adaugă câteva articole pe an atunci când se face un supliment/două, trei pagini despre România, aşa cum se întâmplă în Financial Times.

Citeşte continuarea opiniei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici