REPORTAJ - Buzău: Ajutoare alimentare de la poliţişti locali bucureşteni pentru sinistraţi din Topliceni -FOTO

Poliţişti locali din sectorul 1 al Capitalei au împărţit sâmbătă, din poartă în poartă, trei tone de alimente şi o tonă şi jumătate de apă sinistraţilor din două sate ale comunei buzoiene Topliceni, fiind îndrumaţi de autorităţile locale către familiile nevoiaşe care au într-adevăr nevoie de ajutor.

754 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Buzău: Ajutoare alimentare de la poliţişti locali bucureşteni pentru sinistraţi din Topliceni -FOTO

REPORTAJ - Buzău: Ajutoare alimentare de la poliţişti locali bucureşteni pentru sinistraţi din Topliceni (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Poliţiştii locali bucureşteni au mers să împartă ajutoarele alimentare din poartă în poartă în satele Ceairu şi Gura Făget, accesul în cele două sate din comuna Topliceni făcându-se extrem de anevoios din cauza pricina drumului acoperit de zăpada care nu a putut fi îndepărtată decât cu lopeţile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

GALERIE FOTO

Chiar dacă au fost plăcut surprinşi că cineva s-a gândit şi la cei blocaţi în curţi de mai bine de două săptămâni, localnicii din satul Ceairu sunt convinşi că există oameni mult mai amărâţi care ar trebui ajutaţi.

"Vă zic din toată inima că probabil sunt oameni care sunt mult mai amărâţi decât mine. Sunt unii mai bătrâni şi neajutoraţi . Eu am 65 de ani şi am omul bolnav, dar probabil că mai greu o duc alţii de la deal şi poate noi nu meritam să ne daţi", a spus Maria Dumitru, o localnică din satul Ceairu.

Zăpada căzută în ultimele săptămâni a blocat uliţele din sat şi i-a speriat deopotrivă atât pe tineri, cât şi pe bătrânii satului.

"Eu am 90 de ani şi nu am mai văzut zăpadă aşa mare nici în '54. Nu era ca acum. Eu unul nu am mai ieşit din curte de două săptămâni pentru că nu s-a putut, iar drumul, aşa cum arată acum, a fost făcut la lopată în ultimele două zile", a declarat Iordache Tronaru, cel mai bătrân bărbat din sat.

Chiar dacă uliţele din comună au fost deszăpezite cu ajutorul lopeţilor de sătenii mai în putere, accesul pe drumul acoperit de zăpadă se face în continuare cu dificultate cu atât mai mult cu cât marea majoritate a locuitorilor sunt persoane vârstnice.

Pentru ei au ajuns sâmbătă în zonă, cu alimente, reprezentanţii Poliţiei Locale a Sectorului 1 al Capitalei, care au aflat de la televizor de necazurile cu care se confruntă sinistraţii din această zonă.

"Am adus alimente, făină, mălai, conserve, apă, dar şi lapte praf. În total, circa trei tone de alimente şi o tonă jumătate de apă. Am fost impresionaţi de ceea ce am văzut la televizor, zilele trecute, când acel domn cu parapanta încerca să arunce ajutoare oamenilor sărmani şi am zic că ar fi cazul să ajutăm şi noi. Am luat alimentele din banii strânşi de la colegi şi ne-am hotărât să venim să dăm alimentele personal. Pot să zic că am ajuns bine pentru că autospecialele noastre sunt cu tracţiune integrală, dar cu o maşină mică nu am fi putut urca", a spus Ovidiu Iordan, de la Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti.

După ce au împărţit ajutoare timp de trei ore din casă în casă, poliţiştii bucureşteni au lăsat restul pachetelor la Primăria din Topliceni, care urmează să le distribuie şi în alte zone unde drumul nu a fost încă deblocat.

(Reportaj realizat de Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici