Sătenii din Ghilad au urmărit cu sufletul la gură finala concursului "Hijos de Babel"

Sătenii din localitatea timişeană Ghilad, de unde este Costel Busuioc, au urmărit, miercuri noaptea, la Căminul Cultural din localitate, finala concursului "Hijos de Babel", unii dintre ei având steaguri în mâini, iar când românul a fost anunţat câştigător fiica acestuia a izbucnit în lacrimi.

27 afișări
Imaginea articolului Sătenii din Ghilad au urmărit cu sufletul la gură finala concursului "Hijos de Babel"

Sătenii din Ghilad au urmărit cu sufletul la gură finala concursului "Hijos de Babel"

Toată seara de miercuri a fost tensiune mare în sala de la Casa Culturală din Ghilad, unde s-au strâns familia lui Costel, prietenii şi simplii săteni, care au vrut să-l vadă pe vecinul lor faimos, urmărindu-i prestaţia pe un ecran mare.

La mii de kilometri depărtare de românul care a dus numele satului peste hotare, oamenii au urmărit tot concursul cu sufletul la gură. Mulţi dintre ei au urmărit prestaţia lui Busuioc stând în picioare şi având steguleţe tricolore în mâini.

Între timp, de emoţii, au şi gustat câte ceva - o felie de cozonac, un pahar de tărie, ca să-i transmită lui Costel curaj. Gazda familiei Busuioc a fost cea care a copt cozonacii, ca să aibă cu ce să sărbătorească victoria.

"Mă înţeleg cu el ca şi cu copiii. Dacă nu l-aş fi iubit, nu l-aş fi ţinut la mine. I-am făcut cozonac, să-şi aducă aminte de casă şi de mine, că-s bătrână”, a spus gazda familiei Busuioc, Maria Tufaru.

În timp ce se aşteptau rezultatele, au apărut şi polemici între cei care au venit să-l susţină pe Costel. Nu toţi au înţeles pasiunea lui pentru muzică. “Exersa, dar eu nu ştiam ce înseamnă aia. Cânta, oricum, ţipa, şi taică-meu zice: «i-auzi-l pe Pavarotti»”, a spus unul dintre localnici.

“Cu sapa în mână am dat împreună, cucuruzul l-am tăiat împreună. A cântat în biserică la noi, i-au ştiut vocea, l-au lăsat să se ducă”, a spus un alt fost coleg. De la altă masă, localnicul a fost contrazis. “Minte, minte, pentru două pulpe şi două beri minte. Nici nu-l cunoaşte pe Costel Busuioc".

Când românul a fost anunţat ca fiind marele câştigător al concursului "Hijos de Babel", fiica acestuia a izbucnit în lacrimi.

“Plâng de fericire, abia aştept să-l văd, să se întoarcă acasă”, a spus Thabita Busuioc, fiica lui Costel.

“De când l-am cunoscut asta şi-a dorit, să cânte la o scenă atât de mare”, a declarat şi Daniela, soţia lui Costel.

Costel Busuioc a câştigat, miercuri seara, finala competiţiei organizate de televiziunea publică spaniolă, cu 44 de puncte.

Juriul i-a acordat nota 9, pentru descărcarea melodiei de pe site-ul concursului a obţinut 7 puncte, iar de la public, 10 puncte, având în final 26 de puncte. Astfel, a intrat în ultima rundă alături de Yusmanis & Ricardo şi Beatriz, unde a interpretat "Nessum dorma".

După ce a interpretat o arie din "Traviata" de Verdi, Costel Busuioc a obţinut 26 de puncte, iar după "Nessum dorma", alte 18 puncte, primind încă o dată nota 10 de la public.

În urmă cu câteva zile, Costel Busuioc a declarat pentru Radio România Internaţional că a semnat deja un precontract cu Sony.

În tinereţe, "Pavarotti din Banat", în vârstă de 33 de ani, a păzit oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici