Ion Cristoiu la “MARIUS TUCĂ SHOW”: PNL şi domnul Iohannis vor să facă din nedeclararea oamenilor infectaţi o laudă electorală

“Ultima oră”, o ediţie specială ”Marius Tucă Show”, despre ultimele noutăţi legate de epidemia de coronavirus, dar şi despre măsurile luate de autorităţi.

3160 afișări

Duminică,  5 aprilie, de la ora 18.00 Ion Cristoiu şi Marius Tucă aduc în prim plan subiecte pe care nu vrei să le ratezi, într-o emisiune LIVE, pe mediafax.ro.

Marius Tucă: Vorbim despre cele mai importante ştiri ale săptămânii. Ce înseamnă România pe vremea coronavirusului?

Ion Cristoiu: Trebuia să mă duc la ţară, dar nu se stă atât de bine cu internetul. La ţară nu se simte criza coronavirus. Principala concluzie e că dacă n-ar fi televiziunea/tv/radio-ul, în Găgeşti Deal nici nu s-ar fi auzit de coronavirus. În principiu, nici nu prea trece nimeni pe uliţa aia pe unde stau eu.  În Găgeşti via a fost lucrată, pomii înfloresc, câinii mănâncă. La ţară la mine poştaşul face parte din nomeclatură. El e cel mai tare, el îţi aduce pensia. Se opreşte la un metru şi ceva, pune banii şi talonul într-un plic şi îl aruncă peste gard. La noi la ţară la Găgeşti, copiii primesc temele pe messenger, le rezolva pe tabletă.

Marius Tucă: Aţi auzit de Micu, consilierul lui Orban? El prezintă datele despre criză, am găsit de unde se inspiră el. 

Ion Cristoiu: Ce pot să spun e că şi în plină criză de coronavirus demnitarii plagiază. În criză, eu mă uit la un serial turcesc şi fac şi steper cu ocazia asta. Ar trebui şi Iohannis să se inspire din chestia asta. 

Marius Tucă: E un deputat PNL care a propus sa nu mai facem niciodată afaceri cu China. Ce părere aveţi?

Ion Cristoiu: Aşa e şi cu câinii pe stradă: dacă treci pe lângă ei şi zâmbeşti, te mârâie. Aşa şi cu politicienii. Au dat un proiect de lege ca nimeni din România să nu facă nicio afacere cu China. Politicenii... cum fac proiectele astea de lege? Se gândesc: „Ce-ar fi să fac eu un proiect de lege împotriva Chinei? Poate chiar îl aplică Ludovic Orban." În schimb, americanii au adus ieri un transport uriaş de măşti din China.

Noi, la ora aceasta, ca să luăm măsuri de relaxare, trebuie să ştim mai multe despre comportamentul virusului. Momentan, cele mai mari focare sunt în spitale.

Despre proiectul privind testarea în masă 

Marius Tucă: Ministrul Sănătăţii nu l-a semnat.
 
Ion Cristoiu: Şi eu am crezut prima dată că e joc electoral ca să nu câştige Gabriela Firea... dar nu e asta. E vorba de a face un studiu pentru a vedea evoluţia coronavirusului. Ca să putem stopa coronavirusul, trebuie să ştim comportamentul acestui virus în Romania. Noi nu ştim nimic. Cele mai multe focare sunt în spitale, probabil că într-un spaţiu închis saliva se răspândeşte în aer şi contaminează. 

PNL şi domnul Iohannis vor să facă din nedeclararea oamenilor infectaţi un moment de laudă electorală
 
Am întrebat-o pe Gabriela Firea: Testările care se vor face se vor raporta pe plan central la numărul total de infecţioşi?
Doamna Firea a evitat răspunsul.

Deja se văd pe plan european măsuri de relaxare. Nu putem să luăm măsuri de relaxare, dacă noi nu ştim comportamentul acestui virus. Acest regim o să ne ţină în casă. Noi nu ştim cum se răspândeşte acest virus. Şi aşa ne-am protejat.

Despre diaspora

Marius Tucă: Cum vedeţi ce se întamplă cu cei din diaspora şi cu cei care vin în Romania?

Ion Cristoiu: Există o mişcare de scindare între românii care sunt în ţară şi cei de afară. Ţineţi minte că până la 10 august românii au fost împărţiţi în două, ăia din străinătate şi ăştia care sunt aici. Ar trebui să renunţăm la termenul de diaspora prin lege. Ce e aia diaspora? Sunt români. Sunt românii care temporar s-au dus la muncă acolo. Nu înţeleg de ce să nu vină acasă de Paşte. Toate aceste îndemnuri la despărţire, inclusiv şi cele ale lui Iohannis cu staţi acasă de Paşte, nu veniţi... La 10 august, diaspora era superioară, acum sunt terorişti.
 
Marius Tucă: Sunt mulţi oameni care muncesc în HoReCa. E foarte greu pentru ei.
 
Ion Cristoiu: Eu nu am cultivat diaspora. Oamenii aceştia nu vin din capriciu, în Occident este mare restrişte. Foarte mulţi vin acasă ca şi cum ar veni să moară. În exterior există şi o politică de respingere, în sensul în care nu sunt priviţi cu ochi buni.
Marea majoritate a românilor din străinătate muncesc din greu.

Despre scrisoarea secretarului general adjunct al Ministerului Sănătatii către toate direcţiile de sănătate – Despre sacii cu deşeuri cu risc biologic

Marius Tucă: Un consilier al ministrului Sănătăţii a trimis către toate unităţile sanitare din ţară o ofertă de achiziţie pentru saci de gunoi pentru materiale biologice, de la o anumită firmă. Ce parere aveti?
 
Ion Cristoiu: Miroase a puşcărie. Deja ar trebui arestat preventiv, în logica anterioară. Miroase a penal. N-ai voie să faci aşa ceva.

În altă ordine de idei, am fost astăzi în piată, m-a şi prins poliţia. Ei stau acolo, că acolo este televiziunea.

Marius Tucă: PSD-ul va supravieţui pandemiei?
 
Ion Cristoiu: Cele două partide (PNL şi PSD) vor pierde foarte mult. Dacă m-aş ocupa acum de politică, aş face un ONG puternic. Acum e vremea noilor partide. Niciun partid de la guvernare nu va supravieţui. 

Urmau alegeri anticipate în iunie. Cu cât câştiga PNL mai repede puterea? Cu 6 luni? Acum PSD va mai sta 7 luni.
 
Marius Tucă: Ştiţi cum i se pune guvernului Orban3? I se spune guvernul coronavirus. Ce politicieni trebuie izolaţi la domiciliu şi ce politicieni trebuie carantinaţi? Haideţi să plecăm de la cazul Chiţac. Cred că el trebuie întors din nou în carantină.

Ion Cristoiu: Şi în carantină, şi în izolare. N-am putea să punem la muncă statul paralel? La ora actuală, Ford nu mai face maşini, ci ventilatoare. Ăia de la DNA, în loc să pună cătuşe, n-ar putea să pună măşti? Virusul e ca spionul, se furişează. Specialiştii SRI trebuie să prindă virusul să îl supravegheze, să îl documenteze, sp vada cu cine se întalneşte.
 
Marius Tucă: Nelu Tătaru - carantinare sau izolare? Nelu Tătaru are un document pe masă de o săptămână, pe care nu l-a semnat. Nu l-a lăsat Orban. Pai eşti ministru sau nu eşti ministru? Despre jurnalişti în vremea coronavirusului, ce părere aveţi? Unii au rămas alături de Iohannis.

Ion Cristoiu: Eu, dacă aş fi tânăr, m-aş duce în marile focare. Nu mai avem corespondenţi. În legătură cu presa care nu critică, e limpede. Ea depinde de ajutorul de la stat după ce trece criza. Noi nu avem reportaje din zonele acestea, cum e Suceava. Reporterii de teren ar trebui să producă. Ar trebui să avem mărturii.

Despre măsurile de prevenţie

Ion Cristoiu: Parcă toţi arătăm ca nişte maimuţe cu masca aia.
 
Marius Tucă: Doctor Monica Pop spune: recomand tuturor să poarte ochelari pe stradă. 

Despre teoriile conspiraţiei

Marius Tucă: Marile puteri din lume se pregăteau pentru războaie. 
 
Ion Cristoiu: Dacă virusul era dat de o putere duşmană, americanii cum se apărau? Foarte interesantă va fi această epocă, mulţi scriitori vor scoate cărţi despre ea. 

Marius Tucă: Va trebui să ne obisnuim cu virusul, de la 18 luni până la 2 ani.

Ion Cristoiu: Da, ca şi în cazul virozelor respiratorii. La noi e simplu: nu testezi, nu ai infectaţi.

Marius Tucă: Aţi spus că vor apărea cărţi, se vor face filme. 

Ion Cristoiu: Noi ne preocupăm de cei care vor fi infectaţi şi de cei care sunt infectaţi. Acum nu vreau să fiu pesimist. Toată lumea merge furişat, pe lângă ziduri, toţi purtăm măşti. Probabil că această criză va fi descrisă de nişte scriitori. 

Producţia de bere va creşte. Lumea va avea poftă de viaţă. Noi nu suntem la sfârşitul Războiului Mondial. Noi stăm în casă, suntem izolaţi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici