Ion Cristoiu, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „De ce nu a purtat Iohannis masca la Bruxelles? Pentru că ştie că nu e mortal! Dacă ştii că este periculos, îţi pui zece măşti!”

  • Ion Cristoiu explică faptul că nu neagă existenţa virusului şi că poartă mască peste tot, însă mărturiseşte că starea de panică întreţinută de guvernanţi este una criminală
  • Ion Cristoiu: „De ce nu a purtat Iohannis masca la Bruxelles? Pentru că ştie că nu e mortal! Dacă ştii că este periculos, îţi pui zece măşti!”
  • Ion Cristoiu, despre carantinări şi restricţii: ,,Încep să cred şi eu că România este, ca în decembrie 1989, un poligon de încercare”
10491 afișări

Invitat în emisiunea ,,Marius Tucă Show”, cunoscutul jurnalist şi publicist Ion Cristoiu analizează împreună cu Marius Tucă cele mai importante evenimente ale ultimelor zile. Ion Cristoiu explică faptul că nu neagă existenţa virusului, însă critică starea de panică întreţinută de guvernanţi în toată această perioadă de la izbucnirea pandemiei.

Acesta susţine că România este în continuare „un poligon de încercare”, menţionând că nu înţelege rostul celor două luni de carantinare impuse de către guvernanţi dacă soluţiile sunt distanţarea şi masca.

Invitatul lui Marius Tucă aduce în discuţie şi subiectul banilor primiţi de ţara noastră de la UE, explicând ce se poate întâmpla în cazul în care România cheltuie aiurea, fără justificare, aceşti bani.

I.Cristoiu: ,,Klaus Iohannis de ce nu a purtat mască la Bruxelles?”

„Eu şi dvs. (n.r. – Marius Tucă) nu negăm nici existenţa pericolului, nici existenţa coronavirusului. Eu chiar port mască peste tot, chiar sunt idiot de corect. Dar, ceea ce fac ei acuma este criminal, pentru că îmi creează o stare de panică. Noi trebuia să pornim să spunem: convieţuirea cu coronavirusul e normală. Nu este nimic anormal. Vă citez dintr-un domn, Klaus Iohannis, care întâmplător e preşedintele României şi care spunea prin martie să nu creăm panică. (…) Pot să vă pun şi eu o întrebare: de ce nu a purtat Iohannis masca la Bruxelles? Pentru că ştie că nu-i mortal. Dacă ştii tu că e mortal, păi porţi zece măşti! Deci, ăia care se tem de coronavirus, şi sunt foarte mulţi oameni sinceri, îşi pun zece măşti. El ne-a explicat  că nu a purtat mască deoarece nu era obligatoriu. Ştie că nu este periculos!”

I.Cristoiu: „Traiul cu mască nu e un trai normal!”

„Încep să cred şi eu că România este, ca în decembrie 1989, un poligon de încercare. O să vedeţi că şi alte ţări carantinează. Subiectul acuma era următorul: oamenii au stat peste tot două luni în casă. În timpul ăsta li s-a spus: vă sacrificaţi şi după două luni daţi din aripi. Asta a fost vorba lor, nu a mea. Noi, cuminţi, am stat în casă. Am ieşit de acolo, Occidentul a zis acum putem să trăim cât de cât normal. Pentru că să ne lămurim: traiul cu mască nu e un trai normal!”

I.Cristoiu: Dacă soluţiile sunt distanţarea şi masca, de ce ne-au carantinat?

„Putea să fie mult mai simplu: convieţuim cu coronavirusul! La un moment dat era recomandarea: purtaţi mască doar dacă sunteţi bolnavi. Virusul nu a dispărut la căldură. Dacă soluţiile sunt distanţarea şi masca, de ce ne-au carantinat? Noi am stat două luni în casă, crezând că nu mai purtăm mască.”

I.Cristoiu, despre banii primiţi de la UE şi prevederile pe care trebuie să le respecte România

„Pentru pandemie sunt propriu-zis 46 de miliarde euro (fonduri de la UE n.r.), din care numai 16 sunt, cum ar veni, nerambursabili. Pentru ăia, ei, noi trebuie sa facem un plan. Prezentăm planul Comisiei, care Comisie îl trimite la Consiliu, care trebuie să îl aprobe cu majoritate calificată şi pentru fiecare ţară. Acuma, între noi fie vorba, vom fi printre primii care ne-o vom lua peste bot, pentru că nu avem nici un aliat, că, acolo trebuie să te aliezi.

Nu numai atâta, zgârciţii, în frunte cu Olanda au obţinut altă prevedere foarte important: în momentul în care o ţară, gen Olanda, suspectează că nu se îndeplineşte acest plan, deci că România cheltuie banii aiurea, ea poate sesiza Consiliul care se întâlneşte şi discută ţara respectivă. Nu vă spune nimic nou asta? Păi, Olanda nu o să sesizeze Italia…

M.Tucă: România, ca de obicei! Dar noi de ce avem în olandezi nişte parteneri, cu ghilimelele de rigoare, atât de porniţi împotriva noastră?

I.Cristoiu: Nu sunt împotriva noastră, sunt împotriva a tot ce cred ei că sunt puturoşii Europei. Au fost foarte duri cu italienii. Am înţeles de la specialişti, că ei încep să ia locul Marii Britanii în Uniune.”

Ion Cristoiu la „Marius Tucă Show”:

Ion Cristoiu: În stilul Pro TV, Andreea Esca a făcut propagandă. E vorba de deontologia unei asemenea emisiuni. Ea a mai fost bolnava şi de alte lucruri, de ce nu a vorbit de ele?
 
Marius Tucă: Pentru că acum se vorbeşte despre COVID. 
 
Ion Cristoiu: Pe mine mă enervează cei care folosesc de asta ca să aibă parte de celebritate. Poate că e sincera, dar poate fără să vrea s-a înscris într-o campanie publicitară începută de guvern.
 
Marius Tucă: Spuneam despre emblemă, despre un post mare. E suficient că noi doi suntem aici şi putem spune ce vrem întotdeauna.

Ion Cristoiu: Noi nu negăm existenţa pericolului. Eu chiar port mască peste tot. Dar nu trebuie să se creeze o stare de panică. Noi trebuia să spunem: convieţuirea cu coronavirusul e normală. Senzaţia de anormalitate pe care o creează ei e o chestiune nefastă pentru starea economică a poporului roman. De exemplu, vine o vijelie, şi dacă autorităţile spun că ne ia casele, mă duc şi mă ascund sub pământ. Dacă spun că e sub control, atunci mă calmez.
 
Marius Tucă:  Noi vorbeam în martie că închiderea oamenilor în casă e o prostie şi ne înjurau toţi. De ce lucrurile astea se întâmplă numai în România, această isterie, panică, această amenintare permanentă?
 
Ion Cristoiu: Eu cred că România este în continuare un poligon de încercare. O să vedeti că şi alte ţări carantinează. Oamenii au stat peste tot două luni în casă. În timpul ăsta vă sacrificaţi, şi după două luni daţi din aripi. Asta a fost vorba lor. Am ieşit de acolo, Occidentul a zis „acum putem să trăim cât de cât normal”. Traiul cu masca nu e un trai normal.
 
Marius Tucă:  Îmi dau seama şi de naivitatea noastră. Am crezut că după două luni e ok. De ce ar fi trebuit să credem asta?
 
Ion Cristoiu: Putea să fie mult mai simplu. Convieţuim cu coronavirusul. La un moment dat era recomandarea: purtaţi mască doar dacă sunteţi bolnavi. Virusul nu a dispărut la căldură. Dacă soluţiile sunt distanţarea şi masca, de ce ne-au carantinat? Noi am stat două luni în casă crezând că nu mai purtăm mască.
 
Marius Tucă: Noi credeam că dispare virusul.
 
Ion Cristoiu: Ne-au lăsat impresia ca virusul nu va mai fi. Nu ni se spune să ne întoarcem în case, ci să purtăm mască. Nu puteam să facem asta din martie? Klaus Iohannis nu a purtat masca la Bruxelles. De ce? 
 
Marius Tucă: Orban şi Tătaru sunt în linia întâi mult peste Arafat. Mulţi doctori au devenit cioclii apocalipsei.

Despre alegerile locale
 
Ion Cristoiu: Logic, atmosfera e apocaliptică. Atunci de ce  se fac alegeri?
 
Marius Tucă: Nu cred că o să se facă. Dacă vreţi să faceţi alegeri, ce faceţi cu ştampila pe care vin oamenii să o ia în mână să ştampileze, cu pixul, cu buletinul?
 
Ion Cristoiu: Ce faci cu buletinul de vot? 
 
Marius Tucă: Când e vorba de ştampilă, trebuie dezinfectată după fiecare vort, la fel, pixul.
 
Ion Cristoiu: Deci fiecare comisie trebuie să aibă o sticlă de spirt.
 
Marius Tucă: Credeţi că vor fi alegeri?
 
Ion Cristoiu: Da.
 
Marius Tucă: De ce?
 
Ion Cristoiu: Cele două mari partide s-au înţeles să le scoată pe celelalte din joc.

La locale ai două posibilităţi. Dacă într-un sat am primarul în exerciţiu care e PNL sau PSD, are avantaj din start. Candidatul nou e din USR, nu se duce pe teren şi nu are cam nicio şansă, că nu poate să îşi facă niciun fel de campanie. 

Despre poza cu ambulanţele
 
Marius Tucă: A apărut o poză cu ambulanţele, că e prăpăd, e sfârşitul lumii. Au apărut câteva imagini cu nişte ambulanţe noi, la coadă, ca să ducă infectaţii cu covid la Matei Balş. Asta e ştirea iniţială. A apărut, a preluat toată lumea. 
 
Ion Cristoiu:  Sursa primară era ca la revoluţia din decembrie, adică plutea în ceaţă. 
 
Marius Tucă: În textul propriu-zis nu scrie nimic, nu scrie unde au loc întâmplările. Vine o doamnă, Maria Niţescu, doctor, care scrie pe Facebook: „Mai aveaţi vreo îndoială că COVID etc etc”. Vine Digi şi pune eticheta de COVID. Gabi Gabi (asistenta medicală ce a publicat poza pe pagina sa de Facebook n.r.) face trimiteri la Cartianu, la Tapalagă. Nu scrie, pune linkuri. Să plecăm de la ştirea primară.
 
Ion Cristoiu: Ea e corectă. Nu spune că e Matei Balş. 
 
Marius Tucă: Ea nu a precizat niciodată că acea coadă de ambulanţe ar fi de la Balş, dar Digi spunea că sâmbătă era coadă de ambulanţe cu COVID la spitalul Matei Balş. Căutaţi pe site la Digi, să vedem dacă mai e.
 
Ion Cristoiu:  Apoi am vurt să văd ce face presa. Toată presa a copiat.
 
Marius Tucă: Aproape cuvânt cu cuvânt.
 
Ion Cristoiu: Eu îi dădeam afară pe toţi.
 
Nu copiezi ce scriu alţii, ci o suni pe Gabi Gabi (asistenta medicală). „O imagine sfâşietoare a fost surprinsă sâmbătă”. Care imagine sfâşietoare? Fotografia a fost postată de o asistentă. Se văd cel puţin şapte ambulanţe cu personal medical echipat. Când accesezi pe Gabi Gabi, nu trimite la Facebook. Mesaj preluat de la Oana Pellea. Nu are nicio treabă Oana Pellea. 
 
Marius Tucă: Scrie undeva Matei Balş? Nu scrie. Nicăieri nu spune Gabriela Gabi că e vorba de Balş şi nici că e vorba de COVID. Asta spune cea care a preluat.
 
Ion Cristoiu:  A doua sursă e Maria Niţescu, medic la Matei Balş. Ea spune că e din curte, Gabi nu spune. Niţescu de unde ştie?
 
Marius Tucă: Că e medic la Matei Balş.
 
Ion Cristoiu: Niţescu a şters postarea. Am o sursă iniţială, care e foarte corectă. Ăia de la Digi nu se duc la Gabi, se duc la Niţescu. Am luat pe rând site-urile. Site-ul Antena 3 are o nouă şefă, a lucrat la Capital. Ea spune: coadă neşfârşită. Nimeni nu aduce un element în plus. 
 
Ion Cristoiu: A fost copiat textul exact de la Digi, fără să aducă nimic în plus. Au fost însă şi perverşi, două trei site-uri, care au zis că aceste imagini au stârnit neîncrederea.
 
Marius Tucă: Parcă suntem în Kafka: nu se ştie dacă a fost sau nu.
 
Ion Cristoiu:  Unii adaugă "salvări pline de pacienţi" şi există şi o diferenţă: la unii e vineri, la alţii sâmbătă dimineaţa. 
 
Marius Tucă: Criză, panică, isterie, românii sunt ciumaţii Europei. Vor să fie panică mare. E un studiu pe care noi l-am publicat pe smartradio.ro, care a evaluat diversele măsuri luate de guverne contra pandemiei. Potrivit autorilor, trei măsuri considerate semnificative în controlul răspândirii virusului: închidere de frontiere, testare pe scară largă s-au dovedit a nu fi eficiente în scăderea mortalităţii. Deci degeaba aţi închis oamenii, degeaba aţi carantinat oamenii, că tot nu aţi scăzut mortalitatea. Deşi măsurile de izolare implementate în ţări precum China şi Taiwan au redus cazurile noi cu 90%, nu au avut acelaşi efect în ţări precum SUA. Exemplul cu coada nesfârşită de şapte ambulanţe este clar manipulare.
 
Ion Cristoiu: Domnul Raed Arafat a comandat de la Avantera o prognoză. Ideea era că guvernul trebuie să ştie ce se va întâmpla în perioada următoare. Prognoza era sinistră, cu un milion de infectari în septembrie etc. Era un document de lucru. Parcă la începutul pandemiei a fost chemat Ciutacu la Parchet pentru că a publicat un document de lucru. Acel document de lucru menţionat anterior a apărut la Digi. După o oră apare Arafat, care nu întreabă de unde au documentul. 
 
Marius Tucă: Profesorul Astărăstoae a spus că noi nu mai avem timp să cercetăm tot. Un milion de infectaţi însemnă 200.000 de teste în fiecare zi, deci era o chestiune menţionată ca să sperie lumea. E ciudat că l-au scos, nu numai de la Digi, ci de peste tot. 
 
Ion Cristoiu:  Eu sunt de acord că suntem manipulaţi, nu sunt de acord să mă creadă prost. Misiunea noastră de jurnalişti este să îi învăţăm pe oameni: nu inghiţiţi. Să facem şi noi o şcoală ca să nu ne lăsăm manipulaţi.

Despre anularea deciziei de achitare a lui Vasile Blaga
 
Marius Tucă: Arătăm cum se fac fake news... Şi documentul ăsta de lucru e făcătură: şi-au dat seama că au sărit calul şi au retras-o imediat. Încă ceva: Vasille Blaga, procesul o ia de la capat. Decizia de achitare e infirmată. De ce?
 
Ion Cristoiu: Vasile Blaga e liderul rebelilor din PNL şi cel care îl sprijină pe Rareş Bogdan. Blaga a fost foarte dur la o întâlnire cu Iohannis. Iohannis nu are niciun interes ca în perioada asta să fie tulburări în PNL. Şi, brusc, Vasile Blaga are probleme. Pentru pandemie sunt 46 de miliarde (fonduri de la UE n.r.), din care numai 16 sunt nerambursabili. Pentru ăia, ei, noi, trebuie sa facem un plan. Prezintă planul Comisiei, care îl trimite la Consiliu, care trebuie să îl aprobe cu majoritate. Ne-o vom lua peste bot, pentru că nu avem nici un aliat. 
 
Marius Tucă: Vă mulţumesc pentru prezenţă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici