Marius Tucă Show, în direct, la Aleph News, de la ora 19:00. Invitaţi: actriţa Nicoleta Hâncu şi publicistul Ion Cristoiu

108 afișări
Imaginea articolului Marius Tucă Show, în direct, la Aleph News, de la ora 19:00. Invitaţi: actriţa Nicoleta Hâncu şi publicistul Ion Cristoiu

Marius Tucă Show

Autoare: Luiza Moldovan
 
“Viaţa fără poezie e pustiu”. Dacă e să ne permitem o parafrază la asta (şi nu vedem de ce n-am face-o) putem să prelungim aceste înţelepte cuvinte ale autorului popular şi asupra oricărei alte dimensiuni a artei. “Viaţa fără pictură pe sticlă e pustiu”, “viaţa fără olărit e pustiu”, “viaţa fără teatru e la fel de pustiu”. 
 
Într-un an de la declararea oficială a pandemiei, am devenit agili la definiţii privind alerta sau urgenţa, esenţialul şi neesenţialul.
 
Am privit stupefiaţi diferitele funcţii ale “esenţialului” aşa cum le dau autorităţile şi ne-am scărpinat şi noi în cap când am constatat că teatrul (arta în general) nu e considerat o dimensiune esenţială a vieţii. În această logică, nici actorul nu e un esenţial. Pierduţi şi uitaţi într-un colţ de internet, neesenţialii noştri actori privesc buimaci cum autorităţile le lipesc etichete de frunţi: “activităţi neesenţiale”. 
 
Nicoleta Hâncu e o neesenţială şi ea. Crescută la şcoala neesenţialului Victor Ioan Frunză, a jucat în neesenţialităţi ale unor scriitori şi dramaturgi la fel de neesenţiali (William Shakespeare, Moliere, Mihail Sebastian... neesenţiali din ăştia...). Vine la Marius Tucă Show ca să răspundă la esenţiala întrebare a lui Moromete: “Unde mergem noi, domnule?”. 
 
Ion Cristoiu a văzut atât de multe la viaţa lui de ziarist încât cu greu îl mai mişcă ceva. Cu toate astea, are şi el ebluisări de tot felul, pentru că esenţialii de la Putere au acest viciu – să stupefieze, adică. Vine la Marius Tucă diseară pentru o esenţială analiză a unei Românii esenţiale pe alocuri. 
 
“Eşti atât de statornică în gândul meu / Încât ai putea fi împrejmuită cu un gard” (Marin Sorescu).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici