„Marius Tucă Show” | Interviul integral cu prof. dr. Streinu Cercel: Problema nu este câte cazuri de coronavirus vom avea, ci câte cazuri severe

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, a declarat vineri, la emisiunea Marius Tucă Show, că în prezent, în România există doar cazuri de infectare cu coronavirus de import şi speră ca, având sprijinul populaţiei, autorităţile sanitare să reuşească limitarea răspândirii acestui virus.

2270 afișări

Adrian Streinu Cercel: Nu, nici pomeneală noi le comparăm cu gripa sezonieră, nu cu excesele, acolo sunt alte modalităţi de calcul, se aplică alţi indicatori epidemiologici, deci nu, cu gripa sezonieră, iar această gripă sezonieră din păcate la noi a omorât 46 de persoane.

Marius Tucă: Adică în acest sezon 46 de persoane.

Adrian Streinu Cercel: Deci virusul gripal îşi vede de treaba lui în continuare, de aia spun că noi trebuie să fim foarte atenţi la aceste lucruri şi să învăţăm din aceste lucruri. Şi dacă vrem să învăţăm din aceste lucruri cu coronavirus vom avea sau nu vom avea treabă, dar cu virusul gripal e sigur, în toamnă vom avea din nou bătaie de cap şi atunci e necesar să luăm din pripă, adică din luna martie, aprilie să luăm din pripă această atitudine, astfel încât în luna octombrie sau cel târziu noiembrie să avem posibilitatea să ne vaccinăm cam toţi. Dacă facem acest lucru nu vom avea epidemie. 

Marius Tucă: Corect. Eu trebuie să mărturisesc că după emisiunea… şi nu vom mai avea atâţia morţi că ne apropiem de 50 de morţi… după emisiune aia la care aţi fost invitat eu m-am deplasat la Institutul Matei Balş şi mi-am făcut vaccinul. Chiar dacă lucrul ăsta s-a întâmplat la începutul lui februarie, dacă nu mă înşel. ”Din ultimele date, acelaşi cadru medical spune, din ultimele date în cazul infecţiilor simptomatice cu Covid aproximativ 20% dintre oameni au avut simptome severe care necesită spitalizare îndelungată, eventual cu susţinerea funcţiilor vitale. Câte paturi de ATI avem în România şi câte dintre acestea vor fi rezervate pentru corona?”

Adrian Streinu-Cercel: În momentul de faţă, în centrele de boli infecţioase şi în spitale avem 24 de paturi de terapie intensivă. Dar nu stăm în aceste 24 de paturi de terapie intensivă, există un plan care este cât se poate de clar şi de limpede şi anume este vorba de spitalele de suport. Vă dau un exemplu ce înseamnă spital de suport. Eu sunt gard în gard cu Spitalul Clinic Colentina, am luat deja legătura cu directorul medical de acolo. I-am spus, în momentul în care dau semnalul, îţi transfer toţi pacienţii mei din terapie intensivă de la mine, care nu au mari probleme din punct de vedere al microorganismelor şi le transfer la tine în terapia intensivă. Ca atare, te rog să ai grijă să ai spaţii adecvate pentru acest lucru. Eu, degajând terapia intensivă de la mine, tocmai pentru a o păstra strict pentru coronavirus. În timpul doi, să spunem că acest lucru nu este suficient, am dat dispoziţie colegilor din partea stângă a terapiei intensive să degajeze primele două camere şi să le facem acolo spaţii de tip terapie intensivă.

Marius Tucă: Spaţiile de terapie intensivă se pot multiplica şi la celelalte secţii.

Adrian Streinu Cercel: Sigur, se lărgesc pe măsură ce nevoia creşte.

Marius Tucă: Să sperăm că n-ajungem acolo.

Adrian Streinu Cercel: Să n-ajungem acolo.

Marius Tucă: Domnule profesor, întrebare foarte clară şi răspunsul îl vreau la fel de clar şi de sincer, având în vedere că sunt foarte mulţi oameni în momentul ăsta care sunt testaţi, sunt foarte multe teste, probabil că România nu va rămâne la două trei cazuri.

Adrian Streinu Cercel: Cu siguranţă, cu siguranţă, problema este câte cazuri severe vom avea. Problema nu este câte cazuri de coronavirus vom avea, ci câte cazuri severe.

Marius Tucă: Dar cu siguranţă vom avea câteva zeci?

Adrian Streinu Cercel: Greu de spus. Dacă reuşim să le ţinem pe loc pe aceste trei focare, aţi văzut se întâmplă în toată ţara, avem trei locaţii total diferite, fără legătură între ele

Marius Tucă: Ba da, legătura e Italia.

Adrian Streinu Cercel: Fără legătură pe teritoriul României.

Marius Tucă: E adevărat, pe teritoriul României.

Adrian Streinu Cercel: Dar cu legătură certă Italia, atunci lucrurile vor putea fi ţinute sub control.

Marius Tucă: Cum stăm la capitolul resurse echipamente de protecţie?

Adrian Streinu Cercel: Aşa şi aşa.

Marius Tucă: E un răspuns adevărat ăsta.

Adrian Streinu Cercel: Da, păi asta e realitatea. Avem o serie de echipamente pentru că ele fac parte din aprovizionarea curentă. De asemenea, s-a scos o ordonanţă de urgenţă prin care să se achiziţioneze, în regim de urgenţă, o serie de noi echipamente ş completarea stocurilor. Noi, de exemplu, am primit o serie de astfel de echipamente de protecţie de la DSU, şi le mulţumesc încă o dată pe această cale pentru că avem cu ce să facem faţă la acest moment avalanşei de pacienţi care se prezintă şi care în mare parte n-au nimic. Dar noi trebuie să consumăm şi să inactivăm apoi acele costume. Mănuşi avem, măşti chirurgicale avem, avem halate chirurgicale şi văzând şi făcând, dacă nu vor exista altele, trecem la altă modalitate de protecţie.

Marius Tucă: Dar, spuneţi-mi, apropo de măşti, că se discută şi oricum au ajuns bancuri deja cunoscute de toată lumea, schimb apartament trei camere pentru o mască. Există două feluri de măşti, şi trebuie să spunem, există nişte măşti profesionale pentru medici?

Adrian Streinu Cercel: Aşa este.

Marius Tucă: Care protejează şi măştile care sunt în comerţ pentru noi pentru oamenii…

Adrian Streinu Cercel: Uşoare, pentru contact.

Marius Tucă: Încă o dată, trebuie acoperite şi gura şi nasul…

Adrian Streinu Cercel: Şi trebuie amprentată acea bandă mică metalică pe conturul nasului, în aşa fel încât masca să acopere…

Marius Tucă: Să fie cât mai ermetică zona, după care se aruncă la gunoi…?

Adrian Streinu Cercel: Pubelă.

Marius Tucă: La pubelă pur şi simplu pentru că în cazul în care există viruşi pe mască să fie aruncaţi să nu fie aduşi acasă.

Adrian Streinu Cercel: Şi trebuie să avem grijă să nu o vânturăm prea mult când o scoatem de pe figură…

Marius Tucă: Aia ar mai trebui să o mai vânturăm…

Adrian Streinu Cercel:…pentru că nu facem decât să împrăştiem microorganismele care s-au aciuit acolo.

Este o legislaţie maritimă cât se poate de clară, în momentul în care apare un focar de ceva, de infecţie, se ridică steagul negru şi vasul intră în carantină

Marius Tucă: Pentru ultimele minute ale emisiunii aştept întrebările voastre la 0747800800, e atât prin SMS cât şi prin Whatsapp. Avem o elevă suspectă de coronavirus, astăzi a apărut ştirea, la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, acolo unde cursurile au fost suspendate. Avem noutăţi despre asta?

Adrian Streinu Cercel: Nu.

Marius Tucă: Şapte români de pe nava DiamondPrincess, băgaţi în carantină lângă Tokio, doi au rămas pe vas. Eu n-aş fi vrut să fiu pe vasul ăsta niciodată, acolo e o adevărată dramă pentru că murit oameni, au fost închişi în cuşete, n-au vrut să părăsească. Deci, măsura pe care am luat-o eu încă din copilăriecând nu puteam să călătoresc, n-aveam bani, nu că acum aş avea, e bine să nu te urci pe niciun vas vreodată, că dacă se întâmplă vreun astfel de lucru, eşti aproape pierdut.

Adrian Streinu Cercel: Acolo rămâi. Este o legislaţie maritimă cât se poate de clară, în momentul în care apare un focar de ceva, de infecţie, se ridică steagul negru şi vasul intră în carantină.

Marius Tucă: Vorbeam mai devreme de 182 de persoane care sunt în carantină în România, adică stau în condiţii de carantină, şi 8200-8300 sunt izolate la domiciliu. Eu vă citesc ştirea şi după aceea vreau să vă adresez o întrebare. Grupul de comunicare strategică a anunţat vineri, adică astăzi că în România 182 de persoane sunt în carantină iar alte 8200 sunt izolate la domiciliu. Potrivit acestora, de la deschiderea liniilor speciale dedicate celor care doresc să afle informaţii despre prevenirea infecţiei cu noul coronavirus, au fost înregistrate 3611 apeluri.

Adrian Streinu Cercel: La Tel Verde.

Marius Tucă: La Tel Verde, da. Linia a fost pusă înfuncţiune joi, dar autorităţile au anunţat că aceasta nu esteo linie dedicată urgenţelor. Potrivit grupului de comunicare strategică, operatorii 112 au primit foarte multe apeluriîn ultimele 24 de ore. Spuneţi-mi vă rog, pentru că se vorbeşte aici că 8231 de persoane sunt  monitorizate la domiciliu. Cum sunt monitorizate 8000 de persoane la domiciliu?

Adrian Streinu Cercel: Păi sunt în diverse zone. Ei stau acasă şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică au listing cu ei şi prin telefon sunt contactaţi şi întrebaţi care este stare lor de sănătate.

Marius Tucă: Acum vă pun o întrebare foarte tehnică care ţine de viaţa de zi cu zi. În continuare la dumneavoastră la spital, la Matei Balş, da, vin foarte mulţi oameni care au simptome de răceală, de gripă.

Adrian Streinu Cercel: Sigur.

Marius Tucă: Păi, şi cum, dacă printre aceştia se află bolnavi de coronavirus cum facem?

Adrian Streinu Cercel: Păi foarte simplu, la intrare am pus un afiş mare ”Dacă veniţi din zone de circulaţie a acestui coronavirus, China sau alte ţări, mergeţi la pavilionul 1”. Şi se duc direct la pavilionul 1.

Marius Tucă: Am înţeles, aşa se face trierea.

Adrian Streinu Cercel: Ca să nu ajungă în zona celorlalte persoane care ajung pentru alte lucruri.

Marius Tucă: În weekend, de exemplu, câţi oameni s-au prezentat la spital cu simptome de gripă, răceală şi aşa mai departe.

Adrian Streinu Cercel: Cu simptome de răceală, 89 de gripă. 89 de gripe.

Marius Tucă: Am înţeles. ”Bună ziua, mii de mulţumiri domnului profesor Streinu-Cercel, multă sănătate şi putere muncă, un pacient pe care l-aţi salvat acum 27 de ani, Vasilică din Piteşti”. Ne-am dat şi noi seama că sunt mulţi oameni pe care, bineînţeles, aţi vorbit înainte şi îi puneţi să sune acum că le-aţi salvat viaţa, dar oricum…

Adrian Streinu Cercel: Cine? Îi pun eu să sune?

S-a luat decizia ca pentru zonele mai afectate să transfere pentru această perioadă o serie de medici epidemiologi care să-i susţină pe colegii lor din alte regiuni

Marius Tucă: E bună asta. Glumeam. ”Bună ziua, dacă la o staţie de sortare deşeuri municipale amestecate ajunge o mască infectată cu acest coronavirus personalul care intră în contact cu astfel de mască se poate îmbolnăvi?

Adrian Streinu Cercel: Teoretic nu, pentru că este un timp de înjumătăţire destul de scurt din momentul din care a plecat o astfel de mască şi a ajuns într-o astfel de zonă, din punct de vedere al virusului. Să ştiţi că nici virusului nu-i place mizeria. Nu. Îi place curăţenia, vă daţi seama. Şi acolo unde există mizerie, practic, există competiţie pentru resurse şi viruşii se cam duc.

Marius Tucă: Altă întrebare foarte justificată şi sunt mulţi care mă întreabă şi pe mine, făcând emisiuni şi intrând în contact cu dumneavoastră, fac parte dintre contacţi. Mă întreabă dacă să-şi amâne în luna martie-aprilie vacanţele în Europa.

Adrian Streinu Cercel: Răspunsul, da.

Marius Tucă: Să şi le anuleze. Da, şi eu zic că e o măsură bine-venită. ”Cum credeţi că vor face faţă medicii români la epidemie în condiţia lipsei acute de personal medical. Avem probleme foarte mari de acoperire a liniilor de gardă, mai ales pe ATI, iar foarte multe îmbolnăviri de corona au fost în rândul cadrelor medicale. Cum vom acoperii liniile de gardă? Avem vreun plan?”.

Adrian Streinu Cercel: Da, planuri sunt, doctori şi asistente să mai avem. N-aş merge pe un scenariu atât de groaznic însă într-adevăr eforturile care se fac în momentul de faţă sunt fără doar şi poate. Gândiţi-vă că noi am lucrat în câteva zile peste 300 de probe pentru acest virus. Numai să desfaci plicurile pentru că ele vin într-un sistem de trei containere, un plic, pe urmă un tub metalic, pe urmă o lată cutiuţă. Le bagi într-o hotă specială de risc biologic 3 sau 4, îţi bagi mâinile în nişte mănuşi groase de cauciuc şi pe urmă începi să mânuieşti probele. Este foarte greu şi incomod şi ia timp. Şi uzura persoanei care lucrează creşte considerabil. Ca atare, noi am ridicat această problemă în discuţiile pe care le-am avut în comitetele de lucru să vedem modalităţi de susţinere a acestui personal. Mai mult decât atât, problema este şi la ancheta epidemiologică, că o singură persoană nu se poate duce să vorbească cu 800 de potenţial contacţi, şi atunci s-a luat decizia ca pentru zonele mai afectate să transfere pentru această perioadă o serie de medici epidemiologi care să-i susţină pe colegii lor din alte regiuni. Deci avem o astfel de…

Marius Tucă: Deci până la urmă boala ne învaţă…

Adrian Streinu Cercel: Ne învaţă şi ne obligă, efortul este însă foarte mare şi lumea ar trebui să înţeleagă că noi nu stăm cu mâinile încrucişate şi ne uităm cum se plimbă virusul prin România.

Marius Tucă: Păi, uite ce zice un mesaj aici ”Având în vedere articolele scrise de Tolontan”, bine, dânsul e extraterestru, nu este la categoria muritori  ”privind discuţiile medicilor din Balş”. A apărut o astfel de stenogramă care este falsă.

Adrian Streinu Cercel: Ăsta este un fake. Să-mi spui mie că un rezident nu ştie că nu problema este halatul, ci problema este să schimbi mănuşile mi se pare total deplasat. Dar este un dram de adevăr în această poveste, în sensul că noi avem discuţii zilnice la raport, şi nu puţine, despre modul cum să reorganizăm sistemul la noi în curte. Pentru că azi văd ceva, mâine văd ceva şi nu stau să mă uit…

Marius Tucă: Vă adaptaţi.

Adrian Streinu Cercel: Trebuie să mă adaptez din mers. Şi un sâmbure de adevăr era. Numai că nu a pus accentul unde trebuia şi în loc să spună că,bravo, avem cadre didactice care stau de dimineaţă până seara fără nicio normă de program şi nu închid la ora douăsprezece şi jumătate sau unu când se termină programul şi pleacă acasă şi toţi suntem în această mare familie a doctorilor care încercăm să ţinem sub control, vin cu prostii din astea care sunt de doi lei.

Marius Tucă: E adevărat şi e foarte bine că aţi precizat. ”Bună seara, e bine să ne spălăm şi în nas cu săpun?”, vorbesc serios.

Adrian Streinu Cercel: Cu săpun nu, dar cu apă da. Pentru că oricum o facem când ne spălăm pe faţă.

Marius Tucă: Şi apropo de recoltarea probelor, trebuie să le spuneţi oamenilor, recoltarea probelor se face din nas, din gură…

Adrian Streinu Cercel: Din gură şi din gât.

Marius Tucă: Nu, e foarte important, să nu creadă oamenii că li se taie gâtul ca să se ia probe. E greu cu comunicareaîn România.

Adrian Streinu Cercel: E greu.

Marius Tucă: ”În afară de pneumonie e adevărat că se vehiculează că virusul ar provoca endocardită?”.

Adrian Streinu Cercel: Nu.

Marius Tucă: Celelalte complicaţi poate da. Întreabă…

Adrian Streinu Cercel: Păi în afară de insuficienţă respiratorie care te sufocă ce-ţi mai trebuie?

Marius Tucă: Nu-ţi mai trebuie nimic. Te rezolvă asta. Ăsta este simptomul cel mai…

Adrian Streinu Cercel: Că altfel, coronavirusul, în mod obişnuit, dă diaree, nu dă afecţiuni respiratorii severe.

Marius Tucă: Am înţeles.

Adrian Streinu Cercel: Altă patologie.

Marius Tucă: ”Este adevărat că noul coronaviruse şi o componentă SIDA care slăbeşte şi mai tare sistemul de apărare al organismului?”.

Adrian Streinu Cercel: Nu. Nu.

Marius Tucă: Deja vlăguit de viroză, nu. ”E un hibrid între un virus gripal foarte agresiv şi un retrovirus component activ SIDA care deprimă sistemul imunitar?”

Adrian Streinu Cercel: Nu.

Virusurile au o rată de circulaţie undeva spre doi ani într-un areal, după care părăsesc acest areal sau îşi diminuează foarte mult prezenţa, ţinând cont că oamenii se imunizează

Marius Tucă: Bun. Haideţi că am pus toate întrebările posibile. Staţi că am primit acum chiar de la Paris, şi nu glumesc, un articol legat de… ”În căutarea antidotului ad-hoc. Faţă cu răspândirea bolii, medicii au intrat într-o cursă contra-cronometru şi testează mai multe tipuri de tratament. Primul francez infectat cu coronavirus a decedat miercuri. Ameninţarea coronavirusului se precizează mai repede decât modul de a scăpa de ea. Moartea primului francez care nu călătorise în zone de risc a pus o presiune enormă asupra medicilor din spital. Covid 19 este în creştere în Franţa, pe picior de război încă de pe 12 ianuarie de când autorităţile chineze au pus la dispoziţie secvenţierea genomului viral majoritatea epidemiologilor, profesor aşa…, estimează că va fi necesară o perioadă de unu la doi ani pentru a spera că vom avea un tratament eficient sau un vaccin.”

Adrian Streinu Cercel: Corect.

Marius Tucă: Aoleu!

Adrian Streinu Cercel: Păi de ce aoleu?

Marius Tucă: Mă aşteptam că mai puţin. Un an sau doi ani?

Adrian Streinu Cercel: Păi, uitaţi-vă, după SARS s-a reuşit şi s-a făcut un vaccin care pe urmă nu a mai fost folosit, întru-cât virusul a dispărut din circulaţie. Virusurile au o rată de circulaţie undeva spre doi ani de zile într-un areal, după care părăsesc acest areal sau îşi diminuează foarte mult prezenţa, ţinând cont că oamenii se imunizează. Dacă 80%  din persoane ajung să facă o infecţie subclinică, vă daţi seama, acele persoane reprezintă borne de protecţie pentru cei care -au intrat în contact cu virusul. Se cheamă fenomenul de turmă, că cei din jur îl păstoresc şi îl păstrează pe cel din mijloc ca să nu ajungă microorganismul la el. Încet, încet, microorganismul nemaiavând unde să se ducă pentru că se loveşte în turmă iese din circulaţie.

Marius Tucă: Am înţeles. Apropo de asta, o altă veste care nu mi-a plăcut deloc, este legată de faptul că din toamnă poate să reapară coronavirusul.

Adrian Streinu Cercel: Iarăşi e greu de spus. Aceste microorganisme, v-am spus, ele rămân cam doi ani în teritoriu, dar după o anumită perioadă de vârf încep să nu se mai vadă atât de bine că există.

Marius Tucă: ”Este eficientă clorochina?”, se întreabă această cercetare, acest articol din Franţa.

Adrian Streinu Cercel: Se pare că da. Pare că da.

Marius Tucă: Ce e asta, clorochina, are legătură cu China?

Adrian Streinu Cercel: Este un medicament anti-malaric.

Marius Tucă: Deci e tot cu China, că a plecat din China sau o întâmplare pur şi simplu.

Adrian Streinu Cercel: A plecat din China dar e cu clor, e o Chină cu clor.

Marius Tucă: Şi noi avem acest medicament în România?

Adrian Streinu Cercel: Avem.

Marius Tucă: Deci se poate implementa în schema de tratament.

Adrian Streinu Cercel: l-am şi implementat.

Marius Tucă: ”Foarte mulţi se vindecă singuri, fără a fi nevoie de medicamente. Mai presus de toate, spitalizarea face posibilă monitorizarea progresului boliişi evitarea contaminării mai largi.”

Adrian Streinu Cercel: Şi evitarea complicaţiilor…

Marius Tucă: Da. ”Dacă este necesar utilizarea asistenţei respiratorii mască de oxigen, intubaţie şi ventilaţie sau circulaţia aerului extracorporal prin intermediul unui plămân artificial, poate ajuta la trecerea momentului dificil.” Avem astfel de echipamente?

Adrian Streinu Cercel: Sigur, sigur. Avem.

Marius Tucă: Da. E un articol foarte interesant legat de Covid 19, că n-am înţeles de ce se cheamă… ba da, am văzut explicaţia, dar nu sună bine.

Adrian Streinu Cercel: Corona virus disease 19, asta înseamnă. Dar Covid este boala, atenţie, nu e virusul.

Marius Tucă: Cine e afectat, coronavirusul e virusul. Cine sunt cei mai afectaţi de Covid 19, uite, spun francezii aici ”În ceea ce priveşte victimele Covid 19 din China, oamenii de ştiinţă au acum o idee destul de precisă a profilurilor de risc. Vârsta este decisivă. În timp ce copiii par a fi în siguranţă, n-a fost identificat niciun deces sau o formă gravă de infecţie, cei peste 70 de ani plătesc preţul ridicat. 30% până la 40% din decese sunt din această grupă de vârstă. Morbiditatea creşte, de asemenea, atunci când pacienţii au patologii vasculare, hipertensiune arterială sau infarct miocardic. Un alt factor discriminator, sexul. Faţă de Covid 19 este mai bine să te naşti femeie decât bărbat.” Păi, ce să te naşti, că deja suntem născuţi. Vă trimit articolul, da? Articolul e mult mai amplu şi, uite, o să-l publicăm şi noi pe Mediafax. Fii-mea mă întreabă de câte ori îi rog ceva, faţă în faţă cu mine, mă întreabă cum mă cheamă. Nu-mi permit luxul să vă întreb cum vă cheamă că ştiu exact, numai că nu aveţi Whatsapp. Aveţi?

Adrian Streinu Cercel: Am Whatsapp.

Marius Tucă: Aveţi, bine. Dar să nu se mai întâmple.

Adrian Streinu Cercel: Acum am Whatsapp de când cu problema asta.

Marius Tucă: Ultima întrebare domnule profesor.

Adrian Streinu Cercel: Vă rog.

Marius Tucă: Sper că între timp să nu mai fi apărut. Au mai apărut cazuri noi de coronavirus în timpul emisiunii? ”Ce risc de infectare avem dacă mergem la secţia de vot… cât de bună e asta… la alegerile locale din iunie?”

Adrian Streinu Cercel: Nu vă pot spune acum.

Marius Tucă: Ba da, vă spun eu folosesc aceleaşi ştampile, e dezastru.

Adrian Streinu Cercel: Nu vă pot spune acum ce risc pentru că nu ştiu care va fi tendinţa de circulaţie a acestui virus. În apropiere vom şti.

Marius Tucă: Păi nu, în cazul în care…

Adrian Streinu Cercel: Dacă se extinde se suspendă…

Marius Tucă: Păi nu, în cazul în care… se extinde tocmai.. luăm toţi viruşi de la ştampilă. Vă daţi seama, numai în patria lui Caragiale se poate întâmpla asta. Să se dea virusul la alegerile locale, eventual cele generale dacă sunt anticipate.

Adrian Streinu Cercel: Pe ştampilă.

Marius Tucă: Ne merităm soarta.

Adrian Streinu Cercel: Şi pe timbrul ăla.

Marius Tucă: Numai eu puteam să spun asta de aia s-a votat la un moment dat c-aş fi printre cei mai proşti moderatori din România. Domnule profesor, mulţumesc mult pentru faptul că aţi fost prezent în studio şi ne-aţi dat atât de multe lămuriri legate de coronavirus, cu atât mai mult că în momentul ăsta avem două cazuri, pentru că unul a fost negativ şi să sperăm că mâine băiatul din Prigoria, un nume predestinat, va pleca acasă. Al treileatest va fi tot negativ. Mulţumesc mult pentru operativitate şi faptul că aţi fost în studioul nostru. Ne vedem din nou curând la o ediţie specială. Până atunci, vă spun ca de obicei, ţineţi aproape.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici