Marius Tucă Show. Nicu Alifantis, despre relaţia cu Nichita Stănescu: M-a strivit din prima clipă în care l-am avut în faţa ochilor. VIDEO

Poetul Nichita Stănescu a fost una dintre personalităţile care i-au marcat existenţa lui Nicu Alifantis. Artistul a dezvăluit, marţi, la emisiunea Marius Tucă Show că era teribil de timorat când se întâlnea cu marele poet şi, că în ciuda apropierii dintre ei, nu toate cântecele sale se bucurau de aprecierea lui Nichita Stănescu.

2068 afișări

Nicu Alifantis a povestit că Nichita Stănescu era un tip extrem de generos, dar avea o personalitate care l-a strivit de la prima secundă.

“Păi, m-a strivit din prima clipă în care l-am avut în faţa ochilor ... E, ne-am mai apropiat, dar nu atât pe cât mi-aş fi dorit, eram timorat îngrozitor de câte ori îl întâlneam, faţă în faţă. Şi nu numai cu el am păţit asta, cu mulţi oameni am păţit asta”, a afirmat artistul.

Deşi poetul a apreciat piesa ”Ploaie în luna lui Marte” sau “Rar”, Nicu Alifantis a înţeles că Nichita Stănescu prefera un alt solist şi poet.

“A zis totul de bine, dar l-am simţit... eu am înţeles un lucru atunci, era clar că lui Nichita nu că nu îi plăceau cântecele mele, că iubea mai mult cântecele făcute de Augustin Frăţilă. I se păreau mai pe el, plus că erau amândoi poeţi, el cânta cum spunea Nichita într-un fel, ştii, îşi luau multe lucruri unul de la altul, iar mie plăcându-mi Augustin, ce făcea, eu dusesem poezia lui prin cântecul meu în cu totul altă zonă care nu cred că era foarte pe sufletul lui... nu că nu i-ar fi plăcut. Lui de exemplu îi plăcea foarte tare <Rar>, de Bacovia, de la mine”, a explicat muzicianul.

Nicu Alifantis a spus că a compus un album întreg pe versurile lui Nichita Stănescu, considerând “Ploaie în luna lui Marte” şi „Ce bine că eşti” cele mai  potrivite piese ale sale compuse pe versurile poetului, care au prins foarte bine ;i la public.

“Pe ale lui Nichita cred că 13 – 14, un album întreg...  „Ploaie în luna lui Marte”, „Ce bine că eşti” iar o chestie care, un alt cântec care...Ştiu cum l-am făcut că a fost dintr-o coloană sonoră a unui spectacol de la Galaţi. Dar nu am înţeles de ce a prins atât de tare la... îl place lumea”, a mai spus artistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici