Video „Marius Tucă Show”. Viaţa în vremea coronavirusului. Ion Cristoiu: Iohannis şi-a asumat măsurile. Are avantajul că nu va mai fi ales / Nu înţeleg cum de a fost posibil să se infecteze spitale

Zilnic, începând cu ora 18.00, MEDIAFAX. RO transmite LIVE gândurile, preocupările, opiniile, dar şi comentariile a două personalităţi ale presei româneşti: ION CRISTOIU şi MARIUS TUCĂ.

4782 afișări

 

Redăm principalele teme dezbătute în emisiune: 

Ion Cristoiu: Am facut doua mari lucruri azi. Am fost cu pisica la radiografie si dupa aia am fost in Piata Amzei. Am intrebat casiera la Mega Image daca i-au marit salariul si s-a uitat speriata la mine. 

Ion Cristoiu: O sa il laud pe Iohannis. De asemenea, in perioada asta toata natiunea se indreapta spre o singura persoana. E bine ca seful statului sa isi asume acest lucru. 

Marius Tucă: Presedintele are orgoliul de a iesi bine din aceste doua mandate.

Ion Cristoiu: Una din marile consecinte al acestui mare desert pe care il strabate omenirea e ca in perioada aceasta nu mai conteaza imaginea. Politicienii nu mai pot capitaliza criza coronavirusului.

Marius Tucă: Sunt de acrod cu ce ati spus.Nu am avut oameni de stat, am avut oameni de imagine.

Ion Cristoiu: Adevaratii comandanti sunt verificati in razboaie. Klaus Iohannis nu a facut nimic in primul mandat nici in al doilea, ar putea sa depaseasca aceasta simpatie fata de guvern si sa ceara chiar o demisie.

Marius Tucă: Adrian Sarbu vorbeste de faptul ca va creste exponential numarul celor care se vor imbolnavi cu acest virus si ca va creste numarul mortilor.

Ion Cristoiu: Trebuie o unitate, trebuie fapte concrete ale politicienilor. Nu inteleg cum au putut spitalele sa se infecteze. 

Ion Cristoiu: Guvernul Orban este rezultatul unor manarii.

Ion Cristoiu: Domnul Costache am inteles ca e tot mai disparut. Sa fie schimbat. Nu mai e vorba de imagine acum si de dulcegarii in politica.

La ora actuala, presedintele trebuie sa dea niste informari. Presei i s-a pus calaus. Presa judeteana, locala nu mai poate sa faca nimic. Primul semnal ca va fi si la noi a fost povestea de la Buzau. Doamna aia venise cu microbuzul din Italia. Cateva televiziuni au preluat si au dat semnalul de alarma. 

Ion Cristoiu: Pe vremea lui Ceausescu ei spun ca informau, acum trebuie undeva la nivel de presedinte, serviciile trebuie sa dea informari, afacerile care se pregatesc pe spatele oamenilor. Centralizarea datelor din spitale este la nivel de capitala.

Ion Cristoiu: Numai Firea poate sa ne spuna ce este acolo. Macar sa ajunga informatiile la factorii de decizie.

Marius Tucă: Ce se intampla la Suceava?

Tiberiu Avram, redactor sef Monitorul de Suceava: E greu de spus. Cumva virusul a ajuns in spital. Din cate se pare nu e exclus ca acest virus sa fi fost adus in spital de personalul medical. S-a facut o testare masiva a medicilor. Azi dimineata s-au prezentat mai multe cadre medicale pentru a face teste. La ora actuala sunt 92 de persoane dar mai sunt si persoane care asteapta rezultatul testelor.

Marius Tucă: S-a inchis spitalul?

Tiberiu Avram, redactor sef Monitorul de Suceava: Da, momentan e inchis spitalul. Urmeaza o deratizare si transformarea lui intr-un spital pentru pacientii cu COVID-19. Minsterul Sanatatii a decis sa se faca aceasta mutare. Discutam cu medicii.  Datele nu au fost facute publice.

Ion Cristoiu: Medicii de ce nu spun adevarul? De ce se tem? De ce vorbesc neoficial?

Tiberiu Avram: Spitalul era foarte bine dotat, nu inteleg cum a avut loc aceasta situatie. 

Marius Tucă: E o situatie incredibila. Nu e vorba doar despre medici, cat si despre familiile lor.

Ion Cristoiu: Se confirma, am trait comunismul, regimul s-a prabusit pentru ca nu spunea adevarul. In cazul de fata acest Ceausism este criminal. Eu cred ca sunt mult mai multi infectati la Suceava, eu cred ca daca se spune numarul real lumea sta acasa si nu se mai infecteaza. Principalul dezastru in comunism a fost ascunderea adevarului, sa nu facem la fel. 

Ion Cristoiu: Sunt convins ca virusul impinge catre o lipsa de democratie. Aici intervine si rolul opozitiei, trebuie sa iasa in forta. Au loc abuzuri incredibile, la granita sunt abuzuri.

Marius Tucă: Ludovic Orban acum doua saptamani intra in izloare. Ieri a iesit. In doua saptamani nu a luat nici cea mai mica decizie in ceea ce priveste economia Romaniei. Toate statele au bagat si au dat bani catre populatie, au amanat plata ratelor la banca, au amanat plata taxelor.

Ion Cristoiu: Cred ca italienii abia asteptau sa scape de noi. Sunt vremuri de razboi si noi nu avem comandanti. Normal ar fi ca toti ministrii acum sa fie vocali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici