Viorel Cataramă: Psihoza cu statul în casă e greşită. Cei care se ne spun să stăm în casă au burţile şi buzunarele pline

  • Invitat la „Marius Tucă Show”, Viorel Cataramă, preşedintele partidului Dreapta Liberală, spune că psihoza cu statul în casă e greşită
  • Cei care se ne spun să stăm în casă au burţile şi buzunarele pline, a mai declarat acesta
  • Viorel Cataramă: Cer să fiu lasat să mă autoinfectez, să demonstrez că nu se întâmplă nimic
5608 afișări
Marius Tucă: Mai există liberali în România?

Viorel Cataramă: Exista foarte mulţi liberali de stânga. Sunt foarte puţini liberali de dreapta. Şi asta e o dramă pentru România.

Marius Tucă: Mai ştiţi ceva de Crin Antonescu?

Viorel Cataramă: Nu, nu ştiu nimic. Vă reamintesc, guvernarea din care a făcut parte Tăriceanu a majorat cu 500 de mii numărul angajaţilor la stat. A adoptat măsuri de distrugere a capitalului românesc. Discutam despre 30 de ani în care toţi au dus o politică de distrugere a capitalului romanesc.

Marius Tucă: Ce părere aveţi de criza actuală?

Viorel Cataramă: Soluţia e infectarea în grup, ca să ajungem la imunitate.

Marius Tucă: De ce?

Viorel Cataramă: O să demonstrez de ce această psihoză cu statul în casă e greşită şi nu foloseşte la nimic. Timp de două luni stăm în casă şi nu facem nimic. Cei care ne spun să stăm în casă sunt cei care sunt cu burţile şi buzunarele pline, care îşi menţin nivelul de trai. Eu vreau să merg la Balş fără mască, fără costum, să mă îmbrăţişez cu toţi bolnavii de covid, după aia să mă duc acasă să mă izolez, şi să vedeţi după două săptămâni că nu am nimic. Nu se întamplă nimic. Stăm în casă ca fraierii, pierdem bani, distrugem sectorul privat, economia românească, înfloresc afacerile incorecte. Romania îşi distruge şi ce a mai ramas din capitalul românesc. Suntem o ţară în care nu mai putem să luăm deciziile corecte.

Marius Tucă: Aţi fost coleg cu Orban?

Viorel Cataramă: Da. DIn anii 90. E un om care are foarte multă experienţă politică. El nu e vioara întâi. Vioara întâi e preşedintele Iohannis. El trebuie să asculte de Iohannis.

Marius Tucă: Sunteţi primul politician care se vrea infectat.

Viorel Cataramă: Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez. Să demonstrez că nu se întâmplă nimic. Sunt oameni care au plătit o viaţă întreagă asigurări şi azi sunt excluşi de la actul medical. Oamenii mor pentru că nu au asistenţă medicală. Toată asistenţa medicală merge către corornavirus.

Marius Tucă: Care erau măsurile pe care le-aţi fi luat dacă aţi fi fost prim ministru?

Viorel Cataramă: Aş fi mers către imunizarea de grup. Nu aş fi închis România din punct de vedere economic. Foloseam momentul ca să o dezvolt economic. M-aş fi bătut cu toate armele, inclusiv cu preşedintele. Toată lumea e de acord că în 2-3 luni nu vom avea niciun vaccin şi nici nu vom scăpa de coronavirus. Practic, stăm ca fraierii în casă. De ce să faci lucrul ăsta?
Aş fi promovat sprijinirea puternică a producătorilor, a exporturilor, în aşa fel încât România să devină o forţă economică puternică, respectată.

Au fost 2000 de oameni care au stat fără nicio protecţie în aeroport. A murit cineva? Oamenii veneau dintr-o zonă extrem de sensibilă şi nu s-a întâmplat nimic. Dar din păcate, factorii politici din interiorul României nu mai sunt stăpâni pe decizie. Asta e România de azi.

Eu nu port mască, nu port mănuşi, combinezon. Cred că sunt deja imunizat.

Marius Tucă: Cum vi se pare că a acţionat UE?

Viorel Cataramă: Fundamental greşit. Fiecare ţară puternică s-a preocupat de propria soartă. S-a demonstrat slăbiciunea UE. Brexitul pentru Anglia a fost foarte bun.

Marius Tucă: Sugeraţi ca România să iasă din UE?

Viorel Cataramă: Nu. Sunt un fan al UE. Romania trebuie să ramână în UE aşa încât să devină comparabilă cu celelalte state europene. Trebuie să adoptăm o politică pe principiul fundamental „prin noi înşine".

Marius Tucă: Oamenii din firmele dumneavoastră au fost la serviciu?

Viorel Cataramă: Nu, pentru că nu mai e piaţă de desfacere. Dacă nu mai ai unde să vinzi, închizi toată ctivitatea. A fost un blocaj total. Puterea de cumparare a oamenilor a scăzut. Noi credem că o să repornim economia... Romania pierde aproape 1% din PIB. Am dat lovitura finală capitalului românesc.

Despre scena politica

Viorel Cataramă: România a avut un singur moment când putea să o cotească într-o direcţie bună. 1996. Dezamăgirea a fost mare: 30 de ani s-a discutat de PSD şi anti-PSD. Dacă erai anti-PSD lumea spunea că eşti de dreapta. Toţi cei care au fost anti-PSD au fost identici cu PSD-ul atunci când au guvernat. Azi e pentru prima dată după 1996 în care românii s-au convins că toti care sunt în parlament nu merită să mai fie. Toţi au aprobat aceste măsuri, şi-au menţinut privilegiile. Viitorul aparţine unei mişcări a patrioţilor români. Ce înseamnă să fii patriot astăzi? Să facem naţionalizarea resurselor naturale şi a utilităţilor.  Primul punct pentru relansarea economiei e naţionalizarea resurselor naturale.

Astăzi, băncile străine acţionează în concordanţă astfel încât dobânzile sunt cu câteva procenta mai mari decât dobânzile europene. Asta pentru că le este permis.

Totodată, ar trebui confiscate terenurile nelucrate de străini. Ăsta e programul de relansare a economiei prin noi înşine.

Totodată, în România nu mai trebuie să existe preţuri stabilite în euro, ci doar în lei. Ar fi o catastrofă să fim legaţi de euro.

Există discuţii pentru formarea unei alianţe: Mişcarea Patroţilor Români, care va promova aceste măsuri. Va fi un partid de dreapta, dar bazat pe doctrina „prin noi înşine". Va milita pentru dezvoltatea economiei româneşti.

Marius Tucă: Când veţi anunţa această platformă?

Viorel Cataramă:  După ridicarea stării de urgenţă.

Marius Tucă: Ce măsuri aţi lua de mâine?

Viorel Cataramă:  Aş deschide România şi i-aş lăsa pe toţi să muncească. Nu aş mai pune nicio interdicţie şi aş merge numai pe recomandări. Drepturile fundamentale ale omului trebuie respectate. Azi se încalcă constituţia într-un mod dramatic.
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici