Aer cald în Europa de Vest: 20°C în Franţa, în weekendul de Crăciun

Creşterea temperaturilor a fost spectaculoasă în Paris, unele temperaturi crescând cu până la 20°C de Crăciun.

233 afișări
Imaginea articolului Aer cald în Europa de Vest: 20°C în Franţa, în weekendul de Crăciun

Aer cald în Europa de Vest: 20°C în Franţa în weekendul de Crăciun

Frigul şi presiunea crescută par să fi părăsit Franţa. lăsând în urmă temperaturi blânde.

Creşterea temperaturilor a fost spectaculoasă, unele temperaturi crescând cu până la 20°C în ultimele 24 de ore.

Cu o medie de 12°C în nord şi de 15-16°C în sud, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal peste tot în Franţa.

În mod surprinzător, în jumătatea sudică a ţării, valorile vor fi cele mai ridicate, cu posibile maxime de 20°C în Ţara Bascilor, în timp ce normalul pentru această perioadă a anului este de 12°C.

Mai la nord, temperaturile vor fi mai scăzute, aşteptându-se totuşi între 11 şi 14°C.

Nici temperaturile minime din zori nu vor fi mai prejos, adesea înregistrându-se în jur de 10°C şi până la 13-14°C pe coasta mediteraneană pe 24 decembrie. A doua zi se aşteaptă să fie uşor mai răcoroasă, cu aproximativ 8-10°C în regiunile vestice şi între 5 şi 7°C în est. Nu există risc de îngheţ în zonele de câmpie şi de deal, ceea ce nu ajută afacerile staţiunilor de sporturi de iarnă în această perioadă de vacanţă.

Va ploua de pe coasta oceanică până la graniţele estice. Cerul va fi noros şi sunt posibile averse. Doar zona mediteraneană va rămâne uscată, beneficiind chiar de un cer senin datorită vântului Mistral care va sufla cu putere. Pentru noaptea de Revelion, precipitaţiile se vor diminua progresiv şi vor rămâne doar spre centru-vest. În restul teritoriului, vremea va fi în general uscată.

Pentru ziua de Crăciun, regiunile sudice se vor bucura de înnorări slabe sau variabile, cu perioade însorite, în timp ce jumătatea nordică va fi mai noroasă, cu posibile ploi. În zonele din lungul Canalului Mânecii sunt prognozate ploi şi vânt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vreme,
franţa,
crăciun

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici