ANM. Avertizări meteo de vreme rea în toată ţara

Toată ţara se va afla sub avertizare de vânt puternic, în weekend. La altitudini de peste 1500 de metri vor predomina viscolul şi ninsorile, anunţă mteorologii, care joi au emis atenţionări cod galben şi portocaliu.

3920 afișări
Imaginea articolului ANM. Avertizări meteo de vreme rea în toată ţara

ANM. Avertizări meteo de vreme rea în toată ţara

Prima avertizare meteo va fi în vigoare de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00.

Conform ANM, în cea mai mare parte a Crişanei şi nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h.

În Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii Orientali va fi viscol şi vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90...100 km/h.

A doua avertizare cod galben vizează intensificări ale vântului în toată ţara, viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureş şi Transilvania şi va fi în vigoare de vineri, ora 12.00 până duminică, ora 10.00.

Începând de vineri (22 decembrie) şi până la sfârşitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată ţara. La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei şi local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65...70 km/h şi pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp şi peste 40... 50 l/mp în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureş şi Transilvania temporar va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi şi în Moldova, în Crişana şi în Banat.

Alerta cod portocaliu va fi în vigoare de vineri, ora 18.00, până duminică, ora 10.00 şi anunţă viscol puternic la munte.

În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă şi zăpadă troienită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici