Atenţionare de călătorie pentru români: Ninsori puternice în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români aflaţi în Bulgaria ori care intenţionează să călătorească în această ţară că autorităţile au emis o avertizare de fenomene meteo extreme până joi.

244 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru români: Ninsori puternice în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, în perioada 17-18 martie 2021 a fost emis un cod galben de precipitaţii, ce anunţă ploi şi ninsori în regiunile Tărgovişte, Razgrad şi Şumen. Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei şi apariţiei troienelor de zăpadă.

Alerta de ninsoare şi vânt vizează şi regiunile Veliko Târnovo şi Gabrovo. Aici, condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei şi apariţiei troienelor de zăpadă.

În regiunile Ruse şi Silistra se anunţă ploi puternice, în timp ce în regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune şi Sofia vântul va sufla rafale de 20 – 22m/sec.

Autorităţile bulgare recomandă informarea cu privire la condiţiile meteo din regiunile de destinaţie, iar în cazul deplasărilor rutiere, adaptarea vitezei la condiţiile meteo, echiparea autovehiculelor pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă şi respectarea strictă a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici