Avertizări cod galben şi portocaliu de vânt, ninsori şi viscol în mai multe regiuni ale ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de tipul cod galben şi cod portocaliu de vânt, ninsori şi viscol. Vremea rea va fi duminică şi luni în mai multe regiuni ale României.

3704 afișări
Imaginea articolului Avertizări cod galben şi portocaliu de vânt, ninsori şi viscol în mai multe regiuni ale ţării

Avertizări cod galben şi portocaliu de vânt, ninsori şi viscol în mai multe regiuni ale ţării

Meteorologii au emis un cod galben valabil de duminică, la ora 14.00, până luni, la ora 8.00. Specialiştii avertizează că vor fi intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.500 de metri.

În intervalul menţionat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei, precum şi la munte vor fi rafale de 55...70 km/h. În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1.500 de metri, rafalele vor depăşi 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă şi va fi viscol.

Seara, aria precipitaţiilor moderate cantitativ (10...15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea şi cedarea stratului de zăpadă, iar la peste 1.500 de metri va ninge.

A doua avertizare cod galben de „intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării şi precipitaţii moderate cantitativ la munte” va fi valabilă luni, în intervalul orar 8.00-22.00.

Potrivit ANM, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crişana, Maramureş, Dobrogea, local în Banat şi Moldova şi în restul Olteniei şi Munteniei vor fi intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1.700 de metri va ninge viscolit, au mai spus meteorologii.

Tot luni în intervalul orar 8.00-22.00 va fi în vigoare şi o avertizare cod portocaliu. Este vorba despre intensificări susţinute ale vântului şi zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. În zona înaltă (la altitudini de peste 1.700 de metri) a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea va fi foarte redusă, a precizat ANM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici