Canicula fierbe sudul Europei: Grecia, Italia şi Spania sunt răpuse de ,,Cerberus"

Un val de căldură feroce, inflamat de poluarea cu carbon, acoperă sudul Europei, prezentând riscuri grave pentru sănătatea persoanelor în vârstă şi a celor cu afecţiuni.

1806 afișări
Imaginea articolului Canicula fierbe sudul Europei: Grecia, Italia şi Spania sunt răpuse de ,,Cerberus"

Mediafax Foto

Canicula a lovit deja mai multe ţări, cu rapoarte din presa locală despre turişti prăbuşindu-se în Grecia şi Italia.

Temperaturile maxime vor fi de 42 grade Celsius la Atena sâmbătă, 41 grade Celsius la Sevilla luni şi 40 grade Celsius la Roma marţi.

Anticiclonul din Africa, numit Cerberus după câinele Infernului cu trei capete din mitologia greacă, a adus aer cald în Europa, relatează The Guardian

În Grecia, guvernul a ordonat suspendarea activităţilor în aer liber, între orele 12:00 şi 17:00, mai ales în zonele devastate de caniculă, potrivit DW.

Acropola din Atena a fost închisă

Ambulanţe au fost parcate în apropierea principalelor atracţii turistice precum Acropola din Atena.

În Grecia, valul de căldură numit KLEON, după numele unui general atenian din antichitate, a dus la închiderea temporară a mai multor obiective turistice, precum Acropola din Atena.

Unii vizitatori au fost frustraţi când au aflat că monumentul emblematic al Atenei a fost închis, fiind nevoiţi să-şi amâne vizita, potrivit AP

Pasionatul de istorie Hector, un turist care a venit din Mexic până la Atena într-un tur de croazieră, a fost dezamăgit că şi-a pierdut şansa de a vedea Parthenonul, legendarul templu construit în 432 î.Hr., la comanda conducătorului atenian Pericle.

,,Nu, nu eram conştient. Am venit cu nava de croazieră şi a fost o surpriză pentru că m-am dus să vizitez situl arheologic. Sunt într-o formă fizică bună, şi nu am putut intra. Sunt dezamăgit pentru că nu am văzut monumentul, sunt un fan al istoriei şi am citit mereu cărţi şi îmi pare rău că nu am putut intra să-l văd...”.

Crucea roşie a intervenit

Personalul Crucii Roşii a împărţit apă îmbuteliată turiştilor care aşteptau la cozi lungi, în timp ce temperatura ajunsese la 40 de grade Celsius în capitala Greciei.

Ambulanţe au fost parcate în apropierea principalelor atracţii turistice şi Crucea Roşie a acordat primul ajutor unui număr mare de turişti deshidrataţi ce au leşinat. Mulţi turişti nu au ascultat recomandările autorităţilor de a nu ieşi din casă în intervalul temperaturilor extreme, de a nu se îmbrăca şi hidrata corespunzător.

„Adevărul este că am avut multe incidente astăzi, cu siguranţă mai multe incidente azi decât ieri, am avut cazuri de leşin, oamenii s-au simţit ameţiţi, şi nişte bătrâni care nu puteau merge bine aveau nevoie de umbră şi am încercat să le oferim tot ce aveau nevoie în acel moment”, a declarat Stella K. , ofiţer de la Crucea Roşie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici