Cod galben de vânt şi ninsori viscolite în opt judeţe din sudul ţării şi Cod portocaliu în Dobrogea

De luni până marţi dimineaţa, în opt judeţe din sudul ţării este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

7513 afișări
Imaginea articolului Cod galben de vânt şi ninsori viscolite în opt judeţe din sudul ţării şi Cod portocaliu în Dobrogea

Sunt vizate judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa, anunţă ANM.

Avertizarea este în vigoare de luni dimineaţa de la ora 6.00 până marţi la ora 10.00.

În intervalul menţionat, în sud-estul ţării, temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h şi local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală.

Pe litoral şi în deltă precipitaţiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.

Cod portocaliu de ninsoare în Dobrogea

Codul portocaliu este în vigoare până marţi la ora 10.00 în judeţele Tulcea şi Constanţa. În zonă va ninge însemnat cantitativ (20...30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent.
 
Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60...70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral şi în deltă, rafalele vor atinge 80...90 km/h şi vor fi precipitaţii mixte, precizează meteorologii. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici