Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 8 bazine hidrografice

Hidrologii au prelungit până luni avertizările Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii. Acestea vizează râurile din 8 bazine hidrografice.

305 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 8 bazine hidrografice

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 8 bazine hidrografice

Începând de sâmbătă, de la ora 12.00, până luni dimineaţa, la ora 6.00, este în vigoare un Cod portocaliu, pe râurile din bazinul hidrografice: Tur – sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Talna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).

De asemenea, un Cod galben este în vigoare tot de sâmbătă, de la ora 12.00, până luni, la aceeaşi oră, pe râuri din bazinele hidrografice: Tur (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crasna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Mureş (judeţul Alba), Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş) şi Moraviţa (sector îndiguit, judeţul Timiş).

Acelaşi cod este valabil şi în intervalul sâmbătă, ora 12.00 – duminică, ora 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Şieu (afluent al râului Someşul Mare, judeţul Bistriţa Năsăud) şi Niraj (afluent al râului Mureş, judeţul Mureş).

În intervalele menţionate, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu probabilitatea depăşirii cotelor de apărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici