Experţii preconizează că ploile de toamnă vor atenua seceta istorică din Europa / Vremea "aproape normală" va reveni în următoarele lun

Toamna aceasta ar putea aduce un răgaz în urma unei secete puternice, care ar putea fi cea mai gravă din ultimii 500 de ani, au declarat astăzi oamenii de ştiinţă din UE, potrivit Politico.

365 afișări
Imaginea articolului Experţii preconizează că ploile de toamnă vor atenua seceta istorică din Europa /  Vremea "aproape normală" va reveni în următoarele lun

Experţii preconizează că ploile de toamnă vor atenua seceta istorică din Europa / Vremea "aproape normală" va reveni în următoarele lun

Potrivit unui raport al Centrului Comun de Cercetare (JRC), aproape jumătate din suprafaţa continentului european se află în prezent în stare de alertă de secetă. Acesta a prezis însă că vremea "aproape normală" va reveni în următoarele luni.

"În multe zone din Europa, acesta este primul semnal bun", ce ar putea duce la o atenuare a "stării critice actuale", a declarat Andrea Toreti, autorul raportului şi cercetător la JRC.

Toreti a declarat că o analiză completă a secetei din acest an va dezvălui dacă a fost mai gravă decât primăvara şi vara anului 2018, care a fost cea mai extremă perioadă de secetă înregistrată în Europa cel puţin din 1500 încoace.

"Nu am finalizat analiza evenimentului din acest an, deoarece este încă în curs de desfăşurare. Dar, analizând evenimentul din acest an, pare să fie mai rău decât cel din 2018", a spus el.

Se aşteaptă ca unele părţi ale Spaniei şi Portugaliei să rămână calde şi uscate până în noiembrie; în sudul Spaniei, rezervoarele sunt acum la 30% din nivelurile medii.

Toreti a constatat un "stres generalizat asupra vegetaţiei", în special în zonele joase din Italia, Ungaria şi în unele părţi din Serbia şi România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici