Iarna se încheie cu vreme deosebit de caldă şi ploi puţine

  • Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în majoritatea regiunilor ţării, cu temperaturi maxime mult peste normal.
  • Nu se anunţă precipitaţii până pe 5 martie.
  • Şi la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, dar vor coborî după 5 martie.
355 afișări
Imaginea articolului Iarna se încheie cu vreme deosebit de caldă şi ploi puţine

Iarna se încheie cu vreme deosebit de caldă şi ploi puţine

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 26 februarie - 10 martie, pentru fiecare regiune.

BANAT

Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menţine la o medie de 18 grade şi minime ce vor oscila între 6 şi 9 grade. În primele două zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade în 3 şi 4 martie, apoi sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5...7 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca şi în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 2...3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploile urmând a fi slabe şi pe arii restrânse.

CRIŞANA

Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menţine la o medie zilnică de 19...20 de grade şi minime ce vor oscila între 5 şi 7 grade. În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16...17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5...6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca şi în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai rdicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploile urmând a fi slabe şi pe arii restrânse.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 şi 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11...12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade în prima noapte, va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va creşte la 2...3 grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

MARAMUREŞ

Extrem de caldă va fi vremea şi în această regiune, unde maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade în perioada 2 – 4 martie, până la 12 grade la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4...5 grade în primele două nopţi, va scădea la 2...3 grade în 28 şi 29 februarie, iar la început de martie va creşte la 5...6 grade. Până la finalul primei decade, ca şi în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor şi pe timpul nopţilor, până spre o medie regională de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi în creştere.

MOLDOVA

Pe parcursul întregului interval valorile termice se vor menţine peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13...14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9...10 grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmând a fi cuprinsă între 0 şi 3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

DOBROGEA

Pentru prima săptămână de prognoză, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 12...13 grade, iar pentru a doua se va situa în jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme în continuare caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 2...3 grade, în 29 februarie, 1 şi 2 martie va fi de 4...5 grade, apoi va reveni la 2...3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

MUNTENIA

Pe 26 februarie, media regională a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar în zilele următoare (până în data de 4 martie) se va situa în jurul a 15 grade. Între 5 şi 10 martie sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie a acestora de 11...12 grade. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 1...3 grade, în 29 februarie, 1 şi 2 martie va creşte la 4...5 grade, apoi va fi 1...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 6 martie. În restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restrânse.

OLTENIA

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11...12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normal. Media temperaturilor minime va fi de 5...6 grade în prima noapte, va scădea la 3 grade în 28 februarie, iar la început de martie (1 şi 2 martie) va reveni la 5...6 grade. După 3 martie sunt estimate temperaturi minime în medie cuprinse între 2 şi 4 grade.

În această regiune probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată pe 1 şi 2 martie şi între 6 şi 9 martie.

LA MUNTE

Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menţine la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne uşor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0...2 grade în prima săptămână şi cu o tendinţă de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici